Winter classic

Hallå!

Igår medverkade jag på coach Henkes hockeyakademi men det var knapert med ungdomar på plats, så under tvåmålen igår spelade jag och Henke på samma lag vilket resulterade i seger. Aldrig förr har det väl varit så tyst i omklädningsrummet efter en akademiträning när ingen utav oss kunde reta den andre för matchen.. Samarbetet fortsatte sedan under kvällen och zonspelet där jag och Henke förstärkta av Victor ”Höken” Höglund och Niklas ”Niklas” Söderlund vann en förkrossande seger mot bland andra Martin ”Håkan” Gustafsson och Jesper ”Sean” Hallberg. Det vita laget i allmänhet och Hallberg i synnerhet fick dock sin revansch under 3 mot 3 spelet där Hallberg pangade in den avgörande straffen till vita lagets glädje. Detta innebär att röda laget med mig själv inräknat tvingas storstäda hela omklädningsrummet imorgon.. inte kul!

 

Ett förtydligande här på bloggen: jag missade i förra inlägget att nämna vilket lag som gästar oss hemma i IFFE-hallen nu på söndag kl. 17.00, det är Skillingaryd som kommer på besök.

 

Inspelningarna av förra årets succé Winter classic 24/7 har nu startat och det första avsnittet kommer att visas runt Lucia i USA i alla fall, och lagen de följer i år är New York Rangers samt Philadelphia Flyers. Tror detta kommer bli en bra uppföljning och det ska bli riktigt spännande att få följa en av Sveriges största stjärnor Henrik Lundqvist lite närmare.  

 

Dagens youtubeklipp är en riktig pärla enligt mig och det handlar om tre polare där en utav dem blir utmanad på en tävling som går ut på att slå varandra med en träslev och man får endast använda munnen.. http://www.youtube.com/watch?v=Cu7NR8TDSHI

 

Ha det!

/Danne


Äntligen!

Hallå!

Ja äntligen börjar nu den träningsvecka som kommer att avslutas med hemmamatch i IFFE-hallen nu på söndag kl. 17.00 Ikväll hade vi fysträning och efter detta hade vi ett möte om kommande delmål och utmaning, nämligen alltrean. Rikard från ICA i Borgholm bjöd på smörgåstårta vilket vi tackar för och det smiddes även en del nya planer. Bland annat pratade Lasse Thörnqvist om att en uppgradering av introt kommer att ske inom en snar framtid, men det smiddes även planer om lördagsaktiviteter på giraffen och där utsågs Jesper "Sean" Hallberg och Mackan "Lill-Tjommen" Arvidsson till lekledare.

Äntligen! Ja så tyckte nog Jonte "Hextall" Skymbäck om att även han till slut fått åldern inne för att gå på systemet.. Jag vill passa på att gratta Hextall så här i efterhand och kan även berätta att enligt obekräftade uppgifter har Jonte fått en rosa onepeace i födelsedagspresent och detta ska ha varit något Jonte önskat sig under en längre period. Men detta är som sagt inga bekräftade uppgifter..

Imorgon är det så äntligen dags att gå på coach Henkes hockeyakademi och efter två raka förluster är det väl åter dags att vinna.

Ha det! / Danne

Jägersro V75

Hallå!

Idag är det trav och här får ni lite travtips från lillebror Oliver, normalt sett brukar han lägga ut sina tips på sin hemsida som ni hittar här:http://tipscoachen.wordpress.com/travcoachen-2/ men idag hade han inte lagt ut något där, istället får ni lite tips direkt här på bolggen :) 

Avd-1: 7
Avd-2: 1,2,3,7,10,11
Avd-3: 1,4
Avd-4: 1,2,3,4,5,10
Avd-5: 3
Avd-6: 1,2,5,8,9,10
Avd-7: 2,3,4,5,9,11

Ha det!
/Danne


Segertåget som spårade ur..

Hallå!

Det blev aldrig någon tionde raka seger för Kalmars grabbar i gårdagens bortamatch mot Ljungby. Slutresultatet skrevs till 9-3 i en match där vi stundtals kommer ifrån våra grunder en hel del. Finns inte särskilt mycket mer att säga om denna match där Ljungby är det hetare laget. Lite tråkiga nyheter är att Richard Sjöbäck åkte på en skada och några sjukvårdare fanns inte att tillgå, känns mycket märkligt och mindre lustigt att detta inte fanns på plats och Sjöbäck fick vänta på ambulanspersonal innan hjälp kom..

Idag har KHK 10-års jubileum och detta kommer firas stort under hela dagen med olika aktiviteter och som kronan på verket avslutas dagen med derby ute i TAK mot Mörrum. KHK kommer att spela i ett speciellt matchställ och just i skrivande stund laddar jag ned KHKs nya app på min Iphone. Känns rätt proffsigt må jag säga. Eller är det bara ett popcornlag? välj själva..

Personligen styr jag nu skutan mot Stockholm och vi får se vad huvudstaden bjuder på för äventyr denna gång.

Imorgon är det återigen V75 och jag ska försöka få ur lillebror Oliver vilka hästar som gör oss rika denna gång ;)
Trevlig helg!

/Danne


Gameday!

Hallå!

Idag står vi på sista hållplatsen utav grundserien innan tåget rullar vidare mot nya utmaningar i alltrean. Motståndare ikväll är serietvåan Ljungby HK och de precis som oss är redan klara för alltrean. Men jag tror ändå att denna match är viktig för oss och jag tror det kommer bli tufft ikväll, liksom det kommer att bli i alltrean. Så det gäller att vi har huvudet med idag och det viktigaste är att vi går ut med banan med en bra attityd till uppgiften och att vi spelar vårt spel i 60 minuter.

Jag klagade lite på Niklas ”Niklas” Söderlund och hans körvanor. Det verkar dock som att Niklas kommit på andra tankar för när jag cyklade till träningen häromdagen såg jag att Söderlund samåkte med Mikael ”Kekke” Ekeberg.. Känns stort!


Det knakar ordentligt i fogarna för Nybro Vikings som har problem med ekonomin, tråkigt för supporters men framförallt spelare att det strular mitt under brinnande säsong och det är väl bara att hoppas att Nybro lyckas vända skutan på rätsida igen. Men det är en tuff uppförsbacke Vikingarna står inför..


KHK förlorade igår (i och för sig i sudden) mot ett bättre motstånd och laget verkar för närvarande ha förtvivlat svårt att knyta ihop säcken mot topplagen, vilket ställer oss frågan hur detta skall gå i allettan? Men personligen tror jag att KHKs maskineri sakna men säkert kommer igång och att laget likt förra säsongen kommer göra bästa delen av säsongen när det räknas som mest, under våren. För övrigt tryckte Bates Battaglia in båda KHKs mål och jänkaren har trots förhandssnacket levererat en hel del i poängkolumnen.  


Jarmo Myllys var en utav giganterna i Luleå under 90- talets andra hälft och i dagarna fick han sin tröja hissad i taket. Här kommer ett klipp när Myllys målar.. http://www.youtube.com/watch?v=LvVq8pF2ZM8  

// Danne


Allting är som vanligt...

Hallå!

 

Det blev tillslut seger i söndagens hemmamatch i IFFE-hallen mot Linné och segersiffrorna skrevs till 4-3. Vi spelar efter förutsättningarna relativt bra, men inför torsdagens bortamatch mot Ljungby kommer det krävas mer av oss om vi vill förlänga segersviten ytterligare. En mer utförlig matchrapport hittar du här: http://www3.idrottonline.se/IFKalmarHockey-Ishockey/Nyheter/HenrikNiklasbox/EfterLinneinforLjungby2/

 

Det är som vanligt mycket snack om Zlatan och i veckan ställs han mot sina forna lagkamrater ifrån Katalonien. Zlatans nyutgivna bok har förövrigt blivit recenserad av Henrik Rydström, en bra recension och då framförallt i bloggen där han lyfter lite andra tankar som inte fick plats i tidningen. Mer om det hittar du här: http://www.barometern.se/blogg/henrik_rydstrom/zlatans-bok-och-ytterligare-nagra-reflektioner(3037635).gm

 

Ikväll är det återigen dags att kora en ny ”Veckans miss” och frågan är ifall Joel Thorén skall lyckas (eller rättare sagt misslyckas) att bevara titeln..

 

Avslutningsvis ser jag redan fram emot nästa vecka och mer precist nästa måndag, då vi förhoppningsvis äntligen kommer att få smaka på Svenssons något försenade födelsedagstårta. Men vi ska väl inte låta det sista ordet vara sagt än i denna fråga..

 

När det ändå har varit en del snack om Zlatan här på bloggen så tänkte jag passa på att länka ett utav mina favoritklipp med honom, det är ett klipp handlar om när Zlatan trixar med ett tuggummi: http://www.youtube.com/watch?v=zrjJJWQeoT4  

// Danne


David Elm får inte ihop till hela lönen...

David Elm hur tänkte du nu!?

Äntligen är det fredag igen, vilket betyder flera olika saker:
- Helgen är här :) och personligen ska jag åka på blixtvisit till Karlskrona imorgon. Blir nog en runda ut till arenan för at kika till hur lillebror Julius sköter sig och samtidigt passa på att kika på  nyförvärvet Bates Battaglia.
- Det drar ihop sig för match igen! På söndag kl. 17.00 är det match hemma i IFFE-hallen. Kom gärna och kika!
- Världscupen i skidor och därmed vinterstudion drar igång på allvar. Är aldrig fel att mysa hemma i TV-soffan och se när andra sliter..

Ikväll blir det åter träning och det har varit en del manfall under veckan, ikväll är detta troligtvis något som ordnat till sig. Ikväll genomför vi ett bra genrep inför söndagens hemmamatch i IFFE- borgen. Nu har vi spelat klart mot seriens två sämsta lag och kvar att möta är först Linné och sedan Ljungby. Dessa matcher kommer bli tuffa, nu gäller det att vi kommer upp så att vi kommer väl förberedda till alltrean. 

Likt många föreningar och så även i Kalmar ska det säljas lotterier och kalendrar och det andra med det tredje i juletider. David Elms Elfsborg skulle sälja julkalendrar. Elm skriver, eller rättare sagt klagar på sin blogg över att han och resterande spelare ur A-truppen likt en galjonsfigur för föreningen ska föregå med gått exempel och även de sälja julkalendrar precis som övriga lag i föreningen. Det som David Elm, heltidsproffs och tidigare proffs i världens bästa fotbollsliga beklagar sig över är att dessa kalendrar redan är dragna från spelarnas löner och att detta leder till att Elm inte får ihop till hela lönen! Jag tar mig friheten att spinna vidare på detta och funderar vidare att om David Elm nu inte får ihop till hela lönen kanske detta leder till att han inte har råd att köpa några julklappar. Då kan han i alla fall trösta sig med att han kan ge bort julkalendrarna i paket till familjen..

Jag tycker det är pinsamt av en stor stjärna som är en stor förebild för många inte kan se detta som något positivt, att han är med och är ett gott föredöme för föreningen. Jag undrar om David Elm själv reflekterar över hur det gick till när de ideellt arbetande ledarna hemma i moderklubben Johansfors (och alla andra mindre föreningar runt om i Sverige) sålde lotter, skjutsade till matcher och tvättade tröjor och liknade, känner när en av klubbens största stjärna genom alla tider helt plötsligt blivit för stor för att hjälpa sin nuvarande förening med något så trivialt som att sälja några lotter.
(länk till David Elms blogg: http://www.elmbrothers.se/blogg/david/julkalendrar/)

Vi syns hemma i IFFE-hallen på söndag kl. 17.00!
Trevlig helg! // Danne

 


Två skönheter funna i mörkret

Hallå!

Idag känns det som att kung Bore tagit ett allt större grepp om det grådassiga höstvädret och vi går mot allt stadigare vinterväder, det är ju alltid välkommet när solen kikar fram. En onsdag som denna har spenderats med lite plugg och i eftermiddag är det föreläsning om barns läsutveckling..

Veckans två inledande träningar har varit relativt tuffa och det har varit nyttigt att köra "skiten" ur sig. I måndags genomfördes Veckans Miss och det blev: (trumvirvel) Joel Thorén som i kamp med Martin "Håkan" Gustafsson tillslut drog den kortaste stickan och får plocka puckarna denna vecka. Detta var Joels första utmärkelse och det är med spänning vi väntar på nästa vecka, då får vi svar om Joel blir King keno och vinner igen.. Snyggaste straffen gjorde Daniel "Rosa" Rosenqvist som mycket elegant slog in pucken på volley efter att ha jonglerat med pucken.

Jag vill även lyfta fram lagkaptenen Martin Gustafsson som i veckan äntligen tagit sitt förnuft tillfånga och beslutat sig för att bli Kalmarbo på heltid, flyttlasset kommer att gå inom en överskådlig framtid. Kul för Martin!

När jag ändå är uppe i varv och skriver allmänt om skvaller vill jag kritisera vår coach Söderlund som annars är ett föredöme i det mesta. Vi lever i en tid då växthuseffekter och global uppvärmning ständigt är en het potatis och när Söderlund tar bilen till och från träningarna känns detta som oerhörd slöseri med moder jords resurser, Söderlund bor cirka 300 meter från ishallen.. Men har man ett vrålåk likt det Niklas har vill man uppenbarligen utnyttja den till fullo.

I dagarna har det uppmärksammats att två skepp utanför Ölands östra kust är funna i Östersjöns mörker. Det är regalskeppen Mars, även kallat skeppet makalöst och regalskeppet Svärdet som är lokaliserade. Att hitta skepp i Östersjön är mycket gynnande då  fynden allt som oftast är väl bevarade till följd av att Östersjöns vatten är bräckt. För att förstå tyngden av dessa två fynd kan jag berätta att skeppen är i samma storlek som regalskeppet Vasa som går att besöka i Stockholm. Svärdet strök för övrigt med i Sveriges största marina nederlag i ett krig mot en Dansk- Nederländsk koalition som alltså ägde rum utanför Ölands kust, det var även i detta sjöslag som Kronan fick stryka på foten. Som blivande historielärare är detta något som i alla fall jag finner mycket intressant..

Simon Israelsson har änne inte blivit helt återställd från den skada han ådrog sig för någon vecka sedan och kommer att vara borta från spel på obestämd tid.

Avslutningsvis så spelades det träningsmatch mellan England och Sverige under gårdagen. Även om det var en landskamp så var det bara en träningsmatch som inte intresserar mig särskilt mycket.. Gårdagens svettigaste fotbollsräddning stod enligt mig istället Henrik Lundqvist som i nattens derby mot Islanders först nickade bort pucken med huvudet och sedan gjorde en dubbelräddning av den högre skolan. Kika in på nhl.com så hittar ni den räddningen!

Dagens youtubeklipp handlar om en riktigt vass komiker från staterna, hans namn är Frank Caliendo och här ser ni honom imitera bland andra Al Pacino och George Bush:
http://www.youtube.com/watch?v=qTYheKB6axw&feature=related


Vi hörs!
/Danne


Snabba puckar med coach Henke

Vi är en bit in på säsongen, vi har spelat 8 seriematcher och lika många vinster. Kommentar till inledningen av säsongen så här långt?

Vi har blandat och gett en hel del. Stundtals har spelet varit riktigt bra och stundtals riktigt dåligt. Samtidigt känns det skönt att vara obesegrade. Vi har däremot konsekvent spelat bättre mot bättre motstånd. Det gäller att vi förstår allvaret inför den nya utmaningen som väntar oss och att vi kommer väl förberedda till alltrean.

Vilka tankar har du såhär inför alltrean?

Jag tror det kommer bli riktigt tuffa matcher. Det gäller att vi först och främst vinner våra hemmamatcher. Vi ska se till att hålla oss hela och friska, då vi har en lång säsong framför oss.

Det känns svårt att säga något om motståndet då vi i dagsläget inte har särskilt stor koll på motståndet men detta är något som vi såklart kommer titta lite närmre på när det drar ihop sig och om något speciellt dyker upp. Rent generellt kan man väl ändå säga att det verkar som att vissa lag glidit igenom sina serier väldigt enkelt.

Avslutningsvis, tänkte jag fråga hur du trivs annars i Kalmar?

Jag trivs bra, Kalmar är en fin stad och det är en skön stämning i laget. Det blir väldigt mycket hockey för min del och när jag inte planerar eller förbereder inför täningar och matcher så tränar jag en del på egen hand och så är det hockeyakademiträningarna också.

Tack Henke!

Tack!


Segertåget rullar vidare

Hallå!

Det blev seger i gårdagens match mot Rydaholm med 8-5. Det enda positiva vi tar med oss från denna match är tre nya pinnar. Läs ett mer utförligt matchreferat på hemsidan: http://www3.idrottonline.se/IFKalmarHockey-Ishockey/Nyheter/HenrikNiklasbox/EfterLenhovdaochRydaholminforLinne/ 

Rydaholm ligger sist i serien och är ett av de få lag där man ser spelare använda träklubbor. Inget fel med detta men vid en en situation framför Rydaholms kasse var det en kille som höll i min klubba hela tiden och efter avblåsningen och visst munhugg tog han med sig min klubba till sitt bås, det verkar inte bättre en att det råder brist på klubbor i Rydaholm...

Idag vann Henke igen på hockeyakademin och det hela börjar bli en dålig vana. En gång är ingen gång, men två gånger är två för mycket..

Nu bär det strax av för träning igen och det gäller att vi spetsar till träningarna så vi kommer väl förberedda inför stundande större uppgifter.

Ha det!
/Danne

Idag blir vi miljonärer!

En lördag som denna när dimman ligger tät utanför rummet och det är träningsledigt och för en gångs skull även pluggledigt känns det gött att bara ligga och slappa och kika på vinterstudion och 15 km fristil. Det är väl oroväckande i sig att det inte finns snö någonstans i nästan hela Europa, men just idag känns detta bara trevligt när i stort sett hela världseliten kommer till Bruksvallarna och vad som annars hade kunnat beskrivas som en träningsmatch inför det att världscupen drar igång. Istället är det Northug och Co. som kör på för fullt, vilket såklart ökar underhållningen avsevärt.

Idag blir vi miljonärer! Ja det brukar lillebror Oliver säga till mig varje Lördag när det drar ihop sig för V-75. Det är väl helt enkelt bara att hålla tummarna för att Olivers tips slår in och vill ni få lite travtips så kika gärna in här: http://tipscoachen.wordpress.com/travcoachen-2/ 

Imorgon är det dags för ny match hemma i IFFE- borgen! matchen börjar kl. 17.00 och vi i laget hälsar er alla hjärtligt välkomna att heja fram stans bästa hockeylag mot ännu en seger :) Motståndet står Rydaholm för och jag tror att det kommer vara många revanschsugna killar imorgon efter torsdagens match. För övrigt finns det inte särskilt mycket att orda om denna match, utan vi ska gå ut och genomföra 60 minuters hårt arbete.

Imorgon startar division 1 igen och KHKs nyförvärv Bates Battaglia kommer presentera sig för hemmapubliken på allvar då han efter en del pappersarbete hann bli spelklar. Detta skruvar givetvis upp temperaturen ytterligare i derbyt mot Olofström, frågan är såklart blir det lapp på luckan? Kommer Bates bli den frälsare och efterträdare till Alex Brooks som alla hoppas? svaret på den första frågan har vi imorgon medans svaret på den andra frågan får vi nog avvakta med ett tag till..

Dagens youtubeklipp hämntar jag från Lenhovdas hemsida som har startart det mycket trevliga iniativet att filma sina matcher. http://www.youtube.com/watch?v=Edhv4ivhzkA 

Fortsatt trevlig helg!
Vi syns imorgon i hallen kl. 17.00!
/#24  




Karriären är över!

Hallå!

Det blev seger, om än en knapp sådan i gårdagens drabbning mot Lenhovda. Slutresultat 1-2. Emil Ågren har fått mersmak av att starta målskyttet i matcherna och gjorde även så i gårdagens match. Men gårdagens match går definitivt inte till historien som någon utav våra bättre matcher då vi under stora delar av matchen spelar relativt oinspirerat. Det kanske blir lätt så efter två urladdningar men skönt att vi ändå vinner och därmed säkrat alltrean platsen. Något som jag däremot vågar lova är att det kommer vara ett heltaggad och revanchsuget Kalmar som kommer kliva ut på isen hemma i IFFE- hallen på söndag, där vi vill bjuda vår publik på en underhållande hockey.

Ja i dagens lokalmedier går det att läsa om den mycket tråkiga nyheten att Nybro Vikings lagkapten Henric Gustavsson tvingas sluta spela hockey på grund av sviterna av sin femte hjärnskakning som han ådrog sig i en bortamatch för ungefär en månad sedan. Självklart är detta ett stort avbräck för Nybro men samtidigt ur Gustavssons synvinkel är det inte kul att tvingas sluta på grund av skada. Jag tror att alla idrottare vill sluta på sina egna villkor.

Nu ska jag ta helg och i morgon ska jag kika på lillebror Oliver som ska spela boll ute vid Guldfågeln arena.

Trevlig helg!
/ Danne

Första klass och Zlatan!

Hallå!

Idag reser vi så som sig bör, det vill säga i första klass ;) Kul att få prova på att åka en riktig buss, det var väl Höglund som i vanlig ordning dock tyckte att det var farargligt att vi får åka som bäst till säsongens kortaste bortamatch..

Jag vill passa på att lyfta fram två grabbar som idag verkligen sattes på prov och bevisat att de besitter en riktig guldmun då de lyckats snacka sig ur varsin parkeringsbot precis före avresan. De två personer med denna begåvning är Daniel "Rosa" Rosenqvist och Niklas "Niklas" Söderlund.

Zlatan Ibrahimovic är en man som ständigt berör, inte bara på planen utan även utanför. Det är väl ingen som kunnat undgå Zlatans nya bok. En som sett fram emot denna bok är tveklöst Emil "Jonny" Ågren som nu har köpt sin första bok. Det är bara att konstatera att det helt klart går att motivera vem som helst att läsa, det måste bara vara mödan värt.. Emil var riktigt nöjd med sitt bokköp och kommenterade det hela med orden: Det är ju guldomslag till och med!

Nu sitter vi här på bussen och ser på Boondock Saints, en underhållande rulle må jag säga. Medans det småländska landskapet sveper förbi utanför rutan laddar vi och gör de sista mentala förberedelserna inför kvällens match, vilket vi självklart vill ska sluta med seger! Följ gärna liverapporteringen på hemsidan som ikväll uppdateras av speakern Lasse Thörnqvist. www.kalmarhockey.com Matchen börjar kl. 19.00.

Idag länkar jag inget youtubeklipp utan istället en insändare från Östran. Är det dessa tjänstemän som styr i vårt land, ja då är det något som gått fruktansvärt fel! http://www.ostran.se/nyheter/laesarnas_sida/insaendare_debatt/vad_goer_alla_kvinnor_paa_krogen_en_torsdagkvaell 

Ha det!
/ Danne

Henrik Rydström bara fikar!

Idag är det träningsledigt och vi vilar oss helt enkelt i form till morgondagens bortamatch mot Lenhovda. En match som är mer svårspelad en vad man kan tänka sig då vi möter ett lag som alltid vill slå oss, något som vi såklart ska försöka stå i vägen för.

Träningen igår var en fartfylld historia och ett bra sista genrep inför morgondagens match. Det var även dags för en utav veckans höjdpunkter, det vill säga "Veckans Miss" och vinnaren (eller förloraren, beror hur man ser det hela..) blev Ted Svensson. Ett mönster börjar arta sig vad gäller segrare av veckans miss då även Ted igår gjorde comeback efter ett längre skadeuppehåll och tog således över facklan från förra veckans miss Markus Granath. 

Mycket snack om KHK här på bloggen nu men jag tycker att det är nämnvärt att skriva om de cirka 500 personerna som enligt lokaltidningen var på plats för att se Bates Battaglias första träning. Den siffran på en helt vanlig tisdagsträning, som dessutom startar kl. 16.00 är i mina ögon imponerande!

Det är med stor förtjusning jag följer Henrik Rydströms blogg på barometern och nu när FF:s säsong är tilländä har spelarna gjort sig förtjänta av lite ledighet innan deras försäsongsträning kör igång. På bloggen går det att läsa om Rydströms ledighet som innefattat bland annat fika på kullzenska och lite lunchande på stan. Det är säkert skönt med lite ledighet men jag som hockeyspelare avundas inte fotbollsspelare i allmänhet då de nu när det är som mörkast och tråkigast på året ska genomföra den tyngsta försäsongsträningen och grisa ned kropparna en del. Det är inte särskilt roligt att göra detta som hockeyspelare heller, men det är faktiskt lite roligare att springa trean på Stensö en junikväll än i snålblåst och regn en novemberkväll... Det är i vart fall min uppfattning. 

Nu över till dagens youtubeklipp handlar om läktarkultur och vilken stämning det kan skapa. Jag är inget fan av Djurgården, men ett stort fan av hockeysupportrar som stämmer upp till sång likt det Djurgården visar här nedan. Ca. 2.37 in i klippet tar det fart på riktigt.. http://www.youtube.com/watch?v=HDl8qlf6s0Q 

Ha det!
/Danne 
 

Den ena bitter och den andre obegriplig!

Hallå!

En svit är bruten.. Min segersvit mot Henke tog under gårdagens akademiträning ett mycket abrupt slut. Bara att erkänna men så var det väl Zlatans dag igår också, stort grattis Henrik!

 

KHKs nyförvärv har landat och idag kl. 16.00 genomförde han sin första tränig med laget. BLT/Sydöstran visar i skrivande stund träningen på deras webb och trots att det hackar en del så verkar Batagglia ha bra fart under skridskorna samt ha en förkärlek till Dahlén svängar i överstegsåkningen. Ganska hypat av tidningen att direktsända en träning, men utbud möter efterfrågan och det har varit mycket snack om denne nya jänkare och vad han kan tänkas gå för. Fast det kan nog ta ett tag innan han blivit varm i kläderna och vi vet vad denne NHL- meriterade herre går för, på riktigt.

 

Igår var det ingen isträning, istället körde de allra flesta grabbarna på med bra löpträning, medans jag och några grabbar till körde på i gymmet istället. Ikväll är det åter isträning som gäller och det innebär också att det är sista isträningen innan det är dags för ny bortamatch mot Lenhovda.

 

Så över till dagens rubrik och den handlar om två riktigt sköna killar i vårt lag satt och snackade lite. Det var Victor ”Höken” Höglund och syster Joel ”Gotland” Thorén som satt och pratade och detta måste några utav våra ledande politiker snappat upp. Se resultatet här nedan:

 http://www.youtube.com/watch?v=SuOL4MYrPQQ 

Väl Mött!
/Danne


10-0!

Hallå!

Nu startar ännu en vecka med nya utmaningar. Känns riktigt skönt personligen att ta det lite lugnt idag då ny kurs startar imorgon och dagen endast ägnas åt att sätta sig in i den nya kursen och beställa böcker.. Jo jag vet att alla hantverkare i laget blir lite griniga när jag säger att jag mest varit ledig idag (känns rätt gött det också i och för sig) men samtidigt har det nog inte varit någon som velat byta med mig när i stort sett hela oktober bestått av långa pluggdagar som startat tidigt och ofta slutat efter midnatt.. Och någon övertid får man inte för det. Men man kan väl se saken på två sätt, antingen har man ibland väldigt dåligt betalt, eller så kan man också säga att man får jäkligt mycket valuta för CSN lånet  ;)

 

Vi ska såklart skriva lite om gårdagens sköna seger hemma i IFFE-hallen. En match som vi kontrollerar från första bytet då Emil Ågren redan efter 10 sekunder smackar dit 1-0. Efter en bra förstaperiod där vi har skärpa i avsluten står det 6-0 när hesa Fredrik kallar till pausvila. Ett riktigt styrkebesked att kunna ladda om efter torsdagens match mot Ljungby, och direkt i första perioden kunna stänga matchen. Efter en sådan start blir matchen förståeligt lite avslagen men det som jag personligen är mest tillfredställd med de två avslutande perioderna är att vi hjälper Aro att hålla nollan, riktigt bra att vi inte tappar fokus och håller ihop spelet trots en del boxplay spel. Samtidigt känns det ju aldrig fel att få vinna med tvåsiffrigt.

 

Ett riktigt stort tack till alla 355 personer som kom och hejade fram oss hemma i IFFE-borgen! Otroligt kul att det har börjat hitta lite folk till hallen och vi ska genom att vinna våra matcher samt bjuda på en underhållande hockey försöka locka ännu fler till hallen!

 

Idag är isträningen inställd, då vi istället kommer att genomföra ett fyspass och därefter är det lekledare Mikael ”Kekke” Ekeberg och Christoffer ”Hoffa” Carlsson som håller i trådarna. Ska bli spännande att se vad de har hittat på, kan det rent av vara så att det är nytt världsrekordsförsök i vattenrutschbanan?

 

Kalmar FF förlorade svenska cupfinalen på Olympia mot ett Helsingborg som bara ångat igenom svensk fotboll i år. Kul att FF lyckats ta sig till final men väl där hade de inte särskilt mycket att hämta mot ett Helsingborg som inte verkade ha några som helst problem att ladda om efter alla segerbanketter efter det allsvenska guldet.  Den stora frågan är väl nu bara ifall Helsingborg ska kunna utmana i Europa nästa säsong och den frågan besvaras kanske bäst efter vi har avvaktat och sett hur många spelare HIF tvingas släppa iväg till större klubbar..

 

Men nu ska jag strax bege mig till coach Henriks akademiträning, ska det bli fjärde raka?

Dagens youtubeklipp handlar om hur det kan, eller i vart fall gick till när ett fan försöker ta sig in i motståndarlagets bås i NHL. Bäst av allt är väl ändå Rob Rays mycket oskyldiga förklaring till händelseförloppet..  Håll till godo: http://www.youtube.com/watch?v=eElspvew7rw&feature=related 

Väl mött!
/ Danne


422 Tack efter 7-2 segern!

Ja seriefinalen slutade alltså med en klar seger där slutresultatet skrevs till hela 7-2. Vi börjar första perioden mycket starkt och spelar precis så som vi ska göra, då kommer även målen och i pausvilan står det 4-0. Efter en sådan inledning på matchen tappar vi i den andra perioden en hel del fokus samtidigt som Ljungby kommer in mer i matchen och reducerar två gånger om. Efter två spelade perioder står det alltså 4-2 till Kalmars grabbar. I periodpausen bestämmer vi oss sedan för att rycka upp oss igen och verkligen bjuda publiken på bra hockey. Med mer fart under skridskorna så kan vi stänga matchen helt och slutresultatet skrivs tillslut till 7-2.

Matcherna mellan Kalmar och Ljungby brukar alltid bjuda på härliga kamper och schyst spel. Men i slutet av matchen var det några Ljungbyspelare som föll ur ramen för denna ovan nämnda beskrivning. En mycket ful och onödig boarding av en Ljungbyspelare resulterade i ett mindre tumult på isen vilket ledde till två matchstraff för Ljungby och ett för Kalmar.

Ett stort tack riktas till de 422 betalande som hittade till IFFE-hallen! Mycket roligt att få spela och framförallt vinna inför sådan ansenlig publiksiffra:)

Nu blickar vi framåt och imorgon är det dags för ny match med nya förutsättningar, då vi imorgon ställs inför Diö hemma i IFFE-hallen kl. 17.00! Senaste mötet var en jämn historia så det är bara att ladda om batterierna och vara beredd på en ny tuff match.

Igår gick det att läsa om en riktig hockeybomb. på aftonbladet stod det att en utav de tyngsta värvningarna i svensk hockeyhistoria, sett till meritlistan var klar. Spelaren heter Bates Battaglia och har spelat 580 NHL matcher och klubben han skirvit på för är KHK. Så nu får man väl se till att gå på någon match snart och se vad denne i hockeysammanhang äldre herre går för..  

Sedan vill jag göra några förtydliganden:
- Granath blev i måndags veckans miss, något som jag glömt skriva om. Granath startade således sin comeback med att missa alla sina straffar och har under veckan haft den äran att plocka puckarna..
- När jag i veckan skrev om ett hett Skånederby menade jag såklart Malmö- Rögle. Dock är det ju intressant att det finns så många Södertäljespelare i Malmö och nu när det går lite motigt för Percys pågar kan man ju alltid ställa sig frågan om Malmö har ett lag där alla spelar för märket på bröstet eller pengarna på kortet..  Men i dagens elithockey (och övrig elitverksamhet med för den delen) är det allt mer sällsynt och rentav omöjligt att endast lyckas med egna spelare, och det är ju först i April vi vet hur det hela slutar..

Dagens youtubeklipp: Handlar om "the great one". Mannen vars tröjnummer är pansionerat i hela NHL. Här har ni Wayne Gretzky: http://www.youtube.com/watch?v=Dc32QSzKLKo 

Vi syns imorgon i hallen kl. 17.00!
/#24


Gameday!!!

Så var det äntligen dags för hemmamatch igen i IFFE- hallen, om inte detta vore nog med tändvätska så är det även dags för seriefinal! Ljungby HK kommer på besök och vi ser fram emot en fartfylld match, där vi ska offra allt för att plocka hem tre nya pinnar. Så se till att bjuda med alla du känner till IFFE- hallen ikväll kl. 19.00!

I veckan har vi sett ytteligare ett gammalt bekant ansikte i omklädningsrummet. Som det gick att läsa på hemsidan så har Markus Granath gjort comeback och tränat med oss i veckan. Kul att Granath snörat på sig grillorna igen :) 

Igår var det lite extra nervöst efter träningen, KHK spelade hemma mot Nybro men som tur var vann KHK med 4-1. Allting är som vanligt?.. Får väl även passa på att gratulera lillebror Julius som fyllde 16 igår. Efter segern fick han åka in på isen en gång till när hemmaklacken sjöng "ja må han leva", kul för Julle. 

Från början hade jag tänkt att utelämna nästkommande information. Men mitt ego är kanske lite för stort efter två (!) nya vinster över Henke.. Dels smålagspel i måndags på akademiträningen och dels under gådagens zonspel. Men jag tror mig ha funnit en en anlednig till coach Henriks magra poängskörd och jag har valt att kalla detta för Zlatan-teorin. Med detta menar jag att precis som när Zlatan spelar med landslaget så har han svårt att få ut sin fulla kapacitet och alla räknar lite med att det är upp till Zlatan att avgöra. Likt Zlatan upplever jag att Henke inte alltid får ut sin fulla potential under smålagsspelet... När jag ändå håller på att gräva min egna grav kan jag ju passa på att nämna att Södertälje förlorade i gårdagens Skånederby mot Rögle inför hela 11 500 åskådare. Riktigt kul att så många ser en allsvensk match!

Dagens youtubeklipp hämtar vi från the hart of Hockey och här får vi se till när Foppa och Co. lagar mat: http://www.youtube.com/watch?v=b9p0WebPx0U 

Vi syns i hallen!
/ Danne






Snabba puckar med Daniel "Rosa" Rosenqvist




Namn:
 Daniel Rosenqvist 
Ålder: 23
Längd: 174
Vikt: 76
Position: Forward
Nr: 26
Säsonger i Kalmar: Första

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Snickrar och umgås med vänner
Smultronställe i Kalmar: Wernskjöldsgatan
Han blir årets utropstecken: Rasmus Aro. 
Bloggar/sidor du följer: Kalmarhc.blogg.se, Dackesblogg och Expressen.
Bästa hockeyminne: Jag har ett par stycken sedan tidigare, men jag hoppas att det bästa kommer i slutet av denna säsong!
Äter helst: Grillat.
Det visste vi inte om dig: Att jag har tränat tillsammans med två Stanley cup mästare. (Johan Franzén och Niklas Hjalmarsson)

RSS 2.0