Uppehåll..

Skönt att avsluta året med vinst, serieledning och lite välbehövlig vila. Söndagens match mot wettern kan jag inte uttala mig så mycket om efter som jag inte var med (pga hjärnskakning). Men hörde att det var en tuff och rolig match att spela. Vi ser redan framemot nästa möte, 15/1 i iffehallen!

Sista träningen innan jul gjordes igår.  Julfria junisarna från växjö ersatte våra spelare som har åkt hem. Bra fart men många av oss satt redan vid julbordet!

Nästa match spelas den 3/1, hemma mot Eksjö! Vi gjorde ingen "jätte" match hemma mot dom sist och nu är det upp till bevis att vi kan spela bra hockey mot dom!

Och tills dess....

God jul och gott nytt år

Önskar A-laget

så jävla gott!

Nu sitter vi i bussen efter ett donken stopp i Linköping med en 3-1 seger i bagaget! Vi gör en sån jävla bra krigarinsats idag. Wettern kommer ingenstans idag tycker jag faktiskt så det är en helt rättvis seger.

Målskyttarna idag var Stefan Lundin x2 och Chris Ayres gjorde de sista i öppen kasse.

Stefan Reinholdsson toppade idag utvsningsligan med 8 minuter ! Hade satt hellre på andra sidan idag sa han nyss, "dem var så underbart trevliga i utvisningsbåset".

Kommer med en något utförligare rapport efter jobbet under morgondagen. Måste nämligen ta hand lite om dagisbarnet Persson.


/ #5

Gameday

Då var vi påväg till årets längsta bortmatch Vadstena (HC Wettern). Vi är just nu i Västervik tror jag och har väl någon timme kvar i bussen innan vi är framme i Vadstena. Idag är det en riktigt tuff match som väntar oss, så det gäller att vi alla är på tårna från start idag, något som vi inte var under hela matchen mot Eksjö i torsdags då vi vann med knappa 5-3 !

Vi saknar två gubbar idag och det är Andersson och Hoffa. Andersson som åkte på hjärnskakning och minnesförlust mot Eksjö i torsdags ligger hemma och kurerar sig inför julbordet istället. Hoffa håller på att flytta och kommer därför inte att medverka.

Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se men tror dock inte man kommer kunna följa matchen där idag. Jag kommer därför droppa ett inlägg så fort som möjligt efter matchen med slutresultatet!

Alla i bussen är i alla fall vråltaggade och sugna på att göra en betydligt bättre match än i torsdags och det vore ju underbart att gå till juluppehåll med åtta raka segrar!

/ #5

Lines

Dagens match mot Eksjö ser ut följande.

Målvakter

1. Thoren
? David Creelman (Född 93)

1:A
                                                      
8. Calle
9. Lukas
26. Chris
13. Mackan
12. Höken

2:A

5. Hallberg
7. Svensson
16. Ågren
22. Lundin
17. Andersson

3:E

24. Danne
6. Hoffa
19. Lövet
27. Dennis
23. Friberg

4:E

20. Carl-Henrik Adler
21. Stefan R
25. Båtelsson
18. Ekeberg
10. Manne

Matchstart kl 19.00

Till dig anonym som frågade om kalmar hc gamla kampsång "fotboll e för tjejer , hockey det är grejer". Vår trogna och grymma Dj Marcus Stenberg jobbar på det, men behöver all hjälp han kan få för den verkar inte vara lätt att hitta. Så kom gärna med tips om ni känner någon som kan ha den? 

vi ses ikväll/ Andersson


Uppdatering

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att bloggen har varit dåligt uppdaterad dem senaste dagarna , men har haft fullt upp med jobb och träning!

I söndags gästade IFK Gislaved oss och man kan väl säga att vi körde över dem ganska enkelt. Slutresultatet 10-1 speglade verkligen matchen.

Man kan väl säga sammanfattningsvis att vi gör en hyfsad match men vi kan betydligt bättre. Matchen går inte till historien som den mest välspelade i alla fall. Gislaved saknade ett par gubbar och kan säkerligen bättre dem också, blir med största sannolikhet tufft när vi har dem på bortaplan 2010.

Imorgon gästar Eksjö HC oss i IFFEHallen. Det kommer bli en tuff match då Eksjö är betydligt bättre än var dem var förra året och vi hade de ganska tufft mot dem på bortaplan tidigare i år. Vi har en rejäl chans att hänga av dem från vår förstaplats imorgon och det är givetvis målsättningen!

Andersson vet mer om laguppställningen och kommer droppa den någon gång under morgondagen.

Slutligen kan vi säga att vi hoppas på mycket folk i hallen , det är ju trots allt toppmöte!


Vid tangentbordet : # 5


Laguppställning

Så här ser laget ut enligt hemsidan

Målvakter

1. Thoren
35. Törnqvist

1:A
                                                      
8. Calle
9. Lukas
26. Chris
13. Mackan
12. Höken

2:A

5. Hallberg
7. Svensson
16. Ågren
22. Lundin
17. Andersson

3:E

24. Danne
6. Hoffa
19. Lövet
27. Dennis
23. Friberg

4:E

21. Stefan R
25. Båtelsson
18. Ekeberg
10. Manne


Dagens J-20 match slutade med förlust 2-1 mot Trellborg.


Gsk hemma!

Veckan börjar närma sig sitt slut och på Söndag tar vi emot Gislaved hemma i iffehallen. Det har varit en nyttig vecka med bra träningar då vi har lagt mycket tid åt 5 mot 4 spel och kampövingar, även spelet runt kassen och aggressiviteten att vinna 2:a puckarna har tillkommit! Så förutsättingarna inför Söndagens match kan vi inte klaga på. Gislaved ligger på sista plats i tabellen med sällskap av make believes, båda har 7 poäng! Jag vet inte så mycket om laget mer än att dom e betydligt vassare än förra säsongen. Så det gäller att vara på tårna och att inte underskatta detta gäng. Gör vi det vi ska och håller oss till gameplan så ska vi vinna matchen ganska enkelt. Så mycket bättre är vi. Eftersom j-20 spelar borta mot Trellborg imorgon så är inte laget uttagen än. Det inlägget kommer imorn kväll. 

Div.2 lockar våran bästa poängplockare hittils, Christoffer Löfgren som kommer att efter jul flytta hem till Motala och spela för dom resten av säsongen. Tråkig nyhet för våran del då han har varit en vikigt kugge i laget. Vi önskar förstås honom all lycka! Vi ses i kvalet :) haha..

I övrigt är Friberg tillbaka i matchspel efter avstäning, Danne är tillbaka efter sin fotskada. Granath har kommit tillbaka och kommer att träna (till och börja med) tors och fre. Vi i laget hoppas på en fortsätting. En viktig profil som är nyttig på isen men framförallt utanför. Jonte är  tillbaka i kassen och har börjat träna försiktigt efter sina huvudskador. Hallberg och jag kommer att ta över bloggen efter lövet, då vi ska ge vår syn från laget!

Avslutningsvis så blev Ekeberg veckans miss pga dålig is. Välmött på Söndag kl 17.00/ Andersson


6-3 mot "texas hockey"

 Hej alla..

Med en ganska stor skräll så sitter jag Victor Andersson och skriver mina första bloggrader i livet. Är ett tillfälligt vik/praktikant för lövet! Så varför och hur ska man då börja? Jo som ni har sett har det uteblivit lite "matchref" ett par omgångar av olika skäl. Det e dags för lite upptatering, mest tillägnat våra trogna supporter och alla andra som följer hockeyn i kalmar. Och nu till dagens match mot Rydaholm! Första perren går väl inte till historien direkt (ingen ovanlighet) men vi vinner den ändå med 2-1. VI MÅSTE göra bättre första perioder, mot bättre lag som vi kommer möta framöver kan det straffas direkt. Och detta vet vi och ska därför inte tjabba mer om det. 1-0 gör lövet helt på egen hand i boxplay, då han bladar förbi 2 man och sprätter upp den i bottre kryss,snyggt!  Kvitteringen lite senare får våran femma ta på sig, går bort oss på tek i anf. zon som dom utnyttjar snyggt. 2-1 gör jonny (emil ågren). Jag hittar han på bottre blå sen gör han allt på egen hand fintar 1 man och lägger snyggt upp pucken med backhand i taket. Andra perioden får vi en dålig start när 3:e inte få ut pucken och i å med det ett väldigt långt byte, 2-2 var ett faktum! Perioden fortsätter med mängder av utvisningar åt båda håll och när vi får ett pp slå ågren till igen. Ett mycket bra PP då vi visat tålmod och kyla. Jag lyckas få på mig två man och passar ner den till jonny i hörnet, Då han bryter han rakt in mot mål och från nästan ingen vinkel alls lyfter upp den i första kryss, typiskt loket å göra så, och att han lyckas framförallt! Sista perioden vinner vi med 3-1 och därmed så dödar vi matchen. 4-2 gör lukas riktigt snyggt när han åker igenom hela försvaret och skjuter ett placerat skott på stöt sidan. 5-2 gör jag, 6-2 gör lövet snyggt på egen hand i pp då hittar samma kryss som tidigare! Rydaholm gör sedan ett tröstmål och prickar in slutresultet 6-3...

Summering: Tycker vi gör en ganska dålig match förutom i tredje då vi släppte pucken hyffsat. Vi måste bli bättre på att börja matcherna bättre och att låta pucken göra jobbet. Uppspelen känns lite obekvämt emellanåt och det något vi måste träna på! Likaså inspelen i pp. Vi har svårt att komma in i zon på ett bra sätt! Det är ändå starkt å vinna trots att vi inte spelar på högsta nivå. Vi gör 6 mål idag igen men vi borde inte släppa till 38 skott mot ett sånt här lag. Togge e bäst idag och räddar oss när matchen står och väger.
Nu ska vi göra en bra vecka med match på söndag mot Gislaved. Mer info om den kommer senare!

Vid tangenterna / #17

RSS 2.0