Sälen

Hallå!

Efter att ha spenderat en vecka hemma i staun så har jag nu styrt kosan mot sälen, kläppen. Ser fram emot en vecka med mycket go skidåkning:)

Det spelades ju en match mellan KHKs team 91 och 89. Ett mycket kul initiativ och en lyckad dag med många forna lagkamrater. Men i själva matchen var det inget snack. Tvillingarna Westerholm tillsammans med Henrik sirbäck stod för hela nio mål i 91:ornas förskrossande 11-1 seger..

Det är snart dags att fira in det nya året, vilket även betyder att vi går in i det viktigaste skedet av säsongen. Det är nu allt slit ska ge resultat och det är nu det kommer att vara kamp om varje poäng för att nå vårt nästa delmål vilket är kvalserien. Denna delen av säsongen ser jag verkligen fram emot och jag vet att vi har kapacitet i vårt lag som gör att vi kan gå en mycket trevlig vår tillmötes.

Det är lite snack om nya killar in i laget och liknande, men jag har inte varit närvarande på träningarna senaste tiden vilket gör att jag inte har hundra koll på läget..

Efter en lång resdag och lite bastubad blir det strax bingen för att ladda om till morgondagens äventyr:)

Vi hörs!
// Danne


Gameday!

Hallå!

Av någon konstig anledning kom inte mitt inlägg med igår utan bara själva rubriken. Detta ber jag såklart om ursäkt för. Eftersom den texten är spårlöst försvunnen ska jag ändå försöka klämma med det idag istället:)

Ja idag är det för egen del en mycket viktig match som ska spelas ute i telenor arena. Det är en hemvändarmatch som ska spelas mellan mitt gamla lag team 89 och vi ställs mot lillebror Filles team 91. Några spelare som man får hålla lite extra koll på blir nog tvillingarna Westerholm som spelade med 91:orna när det begav sig i wämöhallen. Mycket prestige i denna match och det kommer vara flera brödrarkamper, men framförallt ska det bli kul att få träffa massa gamla lagkamrater!

Jesper "Sean" Hallberg har lovat att han någon gång nu under jul och nyårshelgen presentera en topplista och leverera sin version av lite allt möjligt som hänt under hösten. Vi ser alla fram emot detta!

HBOs dokumentärserie 24/7 road to the winterclassic är en helt fenominal serie. Där får vi följa flyers och rangers bakom kulliserna och denna kärleksförklaring till sporten jag och många andra lärt oss älska ger oss en riklig bild av hur det är att vara hockeyspelare i världens bästa liga.

Elias Ekman, 95 målvakten som numer spelar i Malmös juniorlag har jag fått en liten pratstund med och en intervju med Elias utlovas dyka upp här på bloggen inom kort.

Nu bär det av mot arenan för match men jag vill passa på att önska alla en riktigt god jul!

Ha det!
/ Danne


Dan före dan före dopparedan.


Fahlander engagerar och "the Boss" har anlänt!

Hallå!

Allsvenska laget Bofors har bytt namn till BIK Karlskoga. En nyhet som har väckt en hel del känslor. En man som vet hur man engagerar i hockeysverige är Mikael Fahlander som gör allt för att Psyka överraskningslaget Bofo.. Jag menar BIK Karlskoga. När Karlskogalaget offentliggjorde det nya namnet glömde man dock bort att säkra upp de nya passande internetadresserna. Detta såg enligt Mjörnberg på hockeysverige.se däremot Fahlander till att göra och på http://www.bikkarlskoga.se/ hittar man ett budskap som knappast kan misstolkas..

Ikväll var det sista gemensamma träningen innan jul. Det genomfördes en hel del skridskoåkning ikväll, men det är väl precis så det ska vara under ett juluppehåll..

Efter träningen var det julklappsutdelning, vilket gick ut på att alla hade fått någon i laget man skulle fixa paket till plus ett passande rim. Ett mycket trevligt inslag så här efter jul och det var många roliga samt passande julklappar som delades ut. För att ge ett smakprov kan jag berätta att Mikael Friberg fick en ny bil, även denna gul.. Emil "Jonny" Ågren fick en plansch av idolen Zlatan. Bästa klappen fick nog ändå Victor "O-A" Andersson av Allgren, se bilden här nedan.

Vi hörs!
/ Danne


Cash is king!

Hallå!

Det var en riktigt lyckad lagfest i lördags med god stämning, god mat och god dryck. Ansvarig för entrépengen var Mikael "Kekke" Ekeberg och han fick känna på den stora sedelbunten..

Igår var jag med hockeyakademin och körde lite och dessa träningar går numera i B-hallen, känns lite NHL att träna i träningshallen får jag säga.

I eftermiddag ska jag, Manne och Adler stå och bjuda på glögg på giraffen, så bara att kika förbi:)

Ha det!
/#24


Solarieöarna, Kovalonok och Canada!

Hallå!

Fredag och helg känns riktigt gött, särskilt med tanke på gårdagens sköna seger i den tajta matchen mot HA74.

Efter segern igår blev coach Henke intervjuad efter matchen, inget konstigt med det men i samband med intervjun knäppte journalisterna några bilder på vår mycket stilige tränare. Henke har i dagarna även varit på utflykt till solarieöarna.. Mycket synd att vi inte fick se denne om möjligt ännu stiligare coachen i tidningen idag.

I ett lag under en lång säsong så är det ju viktigt att man har roligt, ett inslag av detta är lite practikal jokes. Något som vår egne Irländare Christoffer "Hoffa" Carlsson är bra på. Ett resultat av Hoffas bravader är ett det mycket mystiskt verkar som att Granath har blivit ersatt av Kovalonok.. Döm själva på bilden här nedan.

Som storebror till fyra småbröder är jag självklart stolt över dem allihop! Men när halvbrorsan Julle som till vardags spelar hockey i KHK gått och blivit uttagen till U-17 landslaget kan man ju inte annat än känna sig stolt. Kul för Julle som nu kommer att fira in det nya året i Canada. Vi får väl ha lite engelskalektioner nu i jul..

Imorgon vankas det julbord med laget vilket ska bli riktigt trevligt:)

Ha det!
//Danne


Målkalas!

Hallå!

Det blev tillslut seger i årets sista match med 7-6(!) En mycket svängig match men som spelare upplevde jag att vi på något sätt ändå hade kontroll på matchen. Det känns som att vi är riktigt starka hemma i IFFE- borgen.

Det hela började strålande och publiken hann knappt bänka sig, för redan efter sju sekunder sprätte Calle Hallström in första målet. Det blev alltså Calle som får föra facklan vidare från Ågren gällande första målskytt..

Hela 13 mål blev det alltså i matchen som var en riktig nagelbitare men jag vill tacka publiken för stödet matchen igenom:) riktigt gött att vi plockar hem alla tre pinnar och det känns bra att gå till juluppehåll med en seger i ryggen.

Det blev tillslut Daniel "Rosa" Rosenqvist som fick sprätta in segerpucken med ett par minuter kvar av matchen. Fast redan bytet innan trodde vi alla att Jesper "Sean" Hallberg skulle bli matchhjälte. Men hans mål dömdes helt korrekt bort för handpass, något som jag inte var ensam om att missa men som alltså domartrion snappade upp..

Hela laget visar på god moral men väljer att lyfta fram Victor "höken" Höglund som med sin speed visar vägen flertalet gånger.

Avslutningsvis måste ju årets skräll inträffat ikväll då Micke Friberg inte bara går in i en fajt, utan även vinner den. Kul för Friberg som kanske får ta över smeknamnet "Domi" från Svensson nu?

Ja det!
/ #24


This is it!

Hallå!

Ja det är nu dags för årets sista match. Det ska bli riktigt kul att lira ikväll och jag hoppas att många hittar ner till IFFE-hallen.

Ikväll är ju inte "Lill-Jonny" Ågren med, han har i tidigare matcher haft en riktig näsa för att göra första målet och kammat hem priset från dressman. Vem plockar hem priset ikväll?

Ikväll är det så vitt jag förstått det hela världspremiär på vårt nya intro. Så se till att komma i god tid:)

Vi syns i hallen!
// Danne


Emil "Jonny" Ågren

Hallå!

På torsdagens match kommer Ågren dessvärre att få se matchen från läktaren då han efter en slashing under söndagens match brutit ett finger. Det ska inte vara någon större fara med honom men till torsdagens hemmamatch hinner Ågren inte bli spelklar till. Glömde att få med detta innan idag..

Ha det!
/ Danne


Ingen kan göra allt, men alla jan göra något!

Hallå!

Just nu under denna veckan pågår något som jag tycker är riktigt bra och som är ett trevligt återkommande inslag så här innan jul. Jag pratar om Musikhjälpen som i år samlar in pengar för att flickor runt om i världen ska få gå i skolan och för att bekämpa fattigdom och allmänt elände. Se nu till att önska dig en låt och var med och bidra! Många bäckar små.. Du skickar helt enkelt ett sms till 72999 skriv 50,100 eller 200 och önska din favoritlåt!

Redan i måndags korades en ny "Veckans Miss" och det är ingen mindre än mannen från vidderna, Hultsfreds stolthet, 6:an som skjuter hårdare än sten: Christoffer "Hoffa" Carlsson som får plocka puckarna denna vecka.

I eftermiddag har jag bjudit hem festkommiten till korridoren för lite fika och möte. Det vankas julbord till helgen och saker ska planeras. Förutom att ha jäkligt roligt ska vi givetvis fira tre nya poäng som vi ska plocka hem nu på torsdag!

Efter att ha pluggat hemma under förmiddagen ska jag snart bege mig till studentbibblan och plugga lite där istället. Jag är ganska övertygad om att jag kommer att hitta Adler där då han håller på med sin C- uppsats. Låt mig säga såhär, för varje dag deadline har smugit sig allt närmre har Adlers närvaro i bibblan ökat drastiskt..

Vi hörs!
/ Danne


Hockey är mycket, men inte allt..

Hallå!

Ja det blev förlust borta mot Glimma i söndags med 4-3. Det kändes som ett tufft resultat där vi spelmässigt är värda att få minst en pinne med oss tillbaka till Kalmar. Hockey går ju inte alltid som man vill och trots den fina starten med en 0-3 ledning så lyckas vi inte freda vårt eget mål. Samtidigt är det inte helt enkelt att göra detta då vi stora delar av matchen spelar med en man mindre på banan. Som spelare känner i vart fall jag en relativt stor frustration när nivån på reglerna ändras så mycket under matchen vilket för dagen mest gynnar Glimma. Men det är väl på det viset att spelar man i den sämsta serien, så får man också de sämsta domarna..

Igår var det träning igen och det var bra fart och fläkt, det kändes helt enkelt som att det var många som ville genomföra en bra träning efter en förlust. Det blev till och med lite grinigt under avslutande 3 mot 3 spelet, men det tyder bara på att vi är tända och börjar komma igång tycker jag.

Richard Sjöbäck är en riktigt bra kille på isen, men framförallt vid sidan av. Efter smällen han ådrog sig i sista grundseriematchen kommer jag nu med det tråkiga beskedet att Richard tvingas sluta spela hockey då hans axel helt enkelt inte tål fler smällar. Riktigt tråkigt för Sjöbäck som alltså inte får sluta spela på sina egna villkor, men det fanns helt enkelt inget val. Om vi trots detta negativa besked ska försöka se något positivt ur det hela så råder det nu ingen tvekan om vem som blivit ordförande för Sälenresan..

I morse var jag för övrigt uppe omäsnkligt tidigt, vilket betyder kvart i sju.. Nu vet jag att detta retar alla som börjar vid sju eller liknande. Stor eloge till alla er som börjar jobbet tidigt om morgonen! Kan bara att konstatera att efter två och ett halvt år som student är allt före kl. nio fortfarande natt..

Dagens youtubeklipp handlar om en riktigt skön komiker vid namn Steve Hughes, håll till godo! http://www.youtube.com/watch?v=u0lVbMOMTi0

Vi hörs! /#24


Hockey är mycket, men inte allt..

Hallå! Ja det blev förlust borta mot Glimma i söndags med 4-3. Det kändes som ett tufft resultat där vi spelmässigt är värda att få minst en pinne med oss tillbaka till Kalmar. Hockey går ju inte alltid som man vill och trots den fina starten med en 0-3 ledning så lyckas vi inte freda vårt eget mål. Samtidigt är det inte helt enkelt att göra detta då vi stora delar av matchen spelar med en man mindre på banan. Som spelare känner i vart fall jag en relativt stor frustration när nivån på reglerna ändras så mycket under matchen vilket för dagen mest gynnar Glimma. Men det är väl på det viset att spelar man i den sämsta serien, så får man också de sämsta domarna.. Igår var det träning igen och det var bra fart och fläkt, det kändes helt enkelt som att det var många som ville genomföra en bra träning efter en förlust. Det blev till och med lite grinigt under avslutande 3 mot 3 spelet, men det tyder bara på att vi är tända och börjar komma igång tycker jag. Richard Sjöbäck är en riktigt bra kille på isen, men framförallt vid sidan av. Efter smällen han ådrog sig i sista grundseriematchen kommer jag nu med det tråkiga beskedet att Richard tvingas sluta spela hockey då hans axel helt enkelt inte tål fler smällar. Riktigt tråkigt för Sjöbäck som alltså inte får sluta spela på sina egna villkor, men det fanns helt enkelt inget val. Om vi trots detta negativa besked ska försöka se något positivt ur det hela så råder det nu ingen tvekan om vem som blivit ordförande för Sälenresan.. I morse var jag för övrigt uppe omäsnkligt tidigt, vilket betyder kvart i sju.. Nu vet jag att detta retar alla som börjar vid sju eller liknande. Stor eloge till alla er som börjar jobbet tidigt om morgonen! Kan bara att konstatera att efter två och ett halvt år som student är allt före kl. nio fortfarande natt.. Dagens youtubeklipp handlar om en riktigt skön komiker vid namn Steve Hughes, håll till godo! http://www.youtube.com/watch?v=u0lVbMOMTi0 Vi hörs! /#24

Gameday!

Hallå!

Idag är det åter dags för match och motståndet står glimma för. Nu sitter vi här i bussen och idag visas playa del sol på tv:n. riktigt go serie får jag allt säga:)

Igår spelades ju el clasico. Trots real Madrids mäktiga start med mål efter 25 sekunder så lyckas Barcelona vända på steken och att göra det på bortaplan i en så viktig match tycker jag visar på riktig vinnarkultur.

I fredags tror jag att jag talar för samtliga i laget när jag säger att Jesper "Sean" Hallberg saknades på fredagens träning. Men Hallberg har avslöjat sig själv på twitter och det var alltså till Ullared Jesper begav sig i fredags. Enligt rykten har "Sean" letat efter billiga klubbor i hela två dagar och ikväll får vi väl se ifall han lyckats..

Ha det!
// Danne


Fredag!

Hallå!

Sitter hemma i soffan och kikar lite tv så här på fredagskvällen efter att ha kommit hem från träningen. Låt mig säga såhär om kvällens träning: det var en tapper skara som var på träningen ikväll, och vi som var där gjorde det efter förutsättningarna riktigt bra. Lite sjukdomar som spökar i laget men det mesta ska nog ha ordnat till sig på söndag.

I onsdags var jag nere i staun och kikade på KHK. Kul att få kika lite på lillebrorsan Julle men det var två herrar som stack ut lite extra och det var nyförvärven från Nybban Jonny Ågren och Andreas Elofsson. Jonny smackade in sitt första mål i sitt andra byte och lade sedan i öppen kasse påpassligt assisterad av Elof in sin andra kasse innan första perioden var tillända..

Som man utd fan slår man ju inte direkt volter när det var ett faktum att de faktiskt åkt ur Champions efter förlust mot Basel(!) Motivation slår alltid klass..

Vi har haft till uppgift att sälja bingokalender eller vad det nu kan tänkas heta, grejen med dessa lotter var vilket fall att man skrapar en ruta varje dag fram till julafton. Visade tärningarna 7,9 eller 11 betydde detta vinst. Likt många andra i laget skrapade Victor "17" Andersson själv lotten istället för att sälja denna och under ett par sekunder trodde Andersson att han blivit miljonär. För att direkt efter inse sitt misstag, men den blicken Victor visade när han trodde han kammat hem storvinsten var ovärderlig.

Trevlig helg!
// Danne





Ågren och jag får börja samåka till Karlskrona.

Hallå!

Det blev tre riktigt sköna poäng i premiären hemma mot Skillingaryd! Starkt av oss att vi vänder på matchen och vinner utan att vi spelar på topp men det är en styrka i sig då vi avgör med cirka fem minuter kvar av matchen. En mer utförlig matchrapport hittar du på hemsidan.

Vill passa på att tacka publiken för stödet under matchen!

Det var mycket speckulationer under helgen om Jonny Ågren och Anders Elofssons framtid. I måndags blev det så klart och det var ingen större skräll att dessa två herrar skrev på för KHK. Firma Ågren/ Elofssons övergång har berört många och det ska bli spännande att se hur de kommer att spela/ coachas i KHK. Så i framtiden får väl jag och Emil Ågren samåka ner till Karlskrona, nu när vi båda har våra bröder spelandes i Örlogstaden.

Igår var det åter dags för en av veckans höjdpunkter: "Veckans Miss". Den som kan titulera sig som detta är numera junioren Allgren.

Jesper "Sean" Hallberg verkar gå hur långt som helst i jakten på att psyka sina motståndare.. Nu har Hallberg införskaffat ett chockrosa tandskydd och den som kommer till nästa hemmamatch får passa sig så att man inte blir bländat..

Igår hann jag med att besöka Henkes hockeyakademi och det blev seger över Henkes lag! Ville bara ha det sagt..

Vi hörs!
// Danne


Gameday!!!

Hallå!

Idag är det dags. Alltrean drar igång ikväll hemma i IFFE-hallen kl. 17.00. Motståndet står Skillingaryd för, ett lag som vi inte vet jättemycket om men går vi in och gör vårt jobb och spelar vårt spel måste Skillingaryd vara riktigt vassa för att slå oss ikväll. Känslan så här inför matchen är att samtliga grabbar är riktigt taggade.

Ikväll spelas även en match mellan Nybro och KHK. Och det blåser en hel del i Nybro just nu.. Två av Nybros mest tongivande spelare Jonny Ågren och Andreas Elofsson har tagit time-out och ryktena säger att de ska vara på G till just KHK. Detta är väl något som tiden får utvisa..

Förhandsvisningen till HBOs 24/7 road to the NHL winterclassic finns nu på youtube och jag tror inte att jag är ensam om att längta till dessa program.

Nu blir det lite käk samtidigt som jag zappar lite mellan vinterstudion och sportcentralen, riktigt gött med alla möjliga sporter så här en söndag:)

Vi syns i hallen!
//Danne


Dan före dan före Gameday:)

Hallå!

Ikväll var så sista genrepet inför premiären av alltrean hemma i IFFE-borgen nu på söndag kl.17.00 mot Skillingaryd. Ikväll tycker jag att det var ett riktigt taggat gäng som tränade. Vi hade lite extra fokus på pp och bp men annars var det bra fart på träningen.

Jag har ju helt missat att presentera "Veckans Miss" och den som plockat puckarna denna vecka har varit Mikael "Fredde" Friberg.

En annan kul nyhet är att Jesper "Sean" Hallberg har börjat twittra om dels Kalmar Hockey och dels sig själv. Du följer Hallberg på: @imjhallberg on Twitter.

I dagens upplaga av barometern gick det att läsa ett reportage om vår målis Rasmus Aro. Men Östran vill inte vara sämre.. Ikväll till träningen var jag ganska tidig och vem står inte där om Aro och blir fotat..

Men nu blir det till att ladda batterierna i helgen till matchen.

Trevlig helg!
// #24


RSS 2.0