Nu så!

Det blev till slut seger mot Trelleborg efter att vi ställde till det lite i andra och tredje period och tappade vår 4-1 ledning. Det viktiga är trots allt att det blev två poäng för oss. Vi gick ut och tog lite för lätt på uppgiften och pang så smäller de direkt, det funkar kanske att göra så i div. 3 men i div. 2 håller det inte.

Hur som helst idag är det ny match, den viktigaste på hela säsongen. Vi har nu allt i våra egna händer, vinner vi dessa två matcher så är vi i div. 2. Det låter enkelt men det är det definitivt inte. Det gäller att vi går ut och gör ett hårt arbete i 60 min , och sätter våra chanser.
Osby är ett lag som är obesegrade och kommer till Kalmar med ett jäkla självförtroende. De ska tydligen vara de bästa laget i den här gruppen. Är vi med på skridskorna, spelar diciplinerat och sätter våra chanser så tror jag att vi har en bra chans.


Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se

Idag hoppas jag att det vallfärdar folk till hallen, vore grymt kul! Var ett fantastiskt stöd senast. Hoppas på samma stöd idag.

/ #5

inför Trelleborg

Efter våran fina skalp sist mot jonstorp är vi med i alla högsta grad igen. Och imorgon kommer Trelleborg på besök, då vi har en revanch att ta efter den snöpliga förlusten sist där nere.


Laguppställningen finns ifkalmarhockey.se


Matchstart 16.00

Hoppas den fina publiksiffran fortsätter

så ses vi


#17

Inför Jonstorp

Ja ny match imon, nya förutsättingar och vi ska göra allt vi kan för att vinna dennna match. Efter två uddamålsförluster i rad (som vi lika gärna kunnat vinna med lite flyt) är vi ruggigt taggade på att ta sista chansen och och haka på dom andra lagen. Missade dagens träning pga förkylning men kommer att kunna spela imorgon!
Vet inte hur laget ser ut än, men kan tänka mig att vi börja som sist.. Fick nyss reda på att en ny spelare e klar också..


Förre Khc spelaren Christian Johansson kommer göra en comeback. Chrille slutade med hockeyn för ca 10 år sen men har hållt igång bra på sistone då han tränat med kalmar och nybros veteraner. Hur flage matchar honom är oklart. Ni som är som är där, ... får se:)


Matchstart 19.00...

Väl mött

#17


Tung tung förlust..

Ja det blev tyvärr ännu en tung 4-3 förlust. Liten besviken då jag tycker att vi var värda iaf 1 poäng.

Matchen började i ett högt tempo och vi var laddade till max. Höken gör snyggt 1-0 men sen kommer en onödig dipp när dom rycker ifrån till 3-1. 2 av målen tycker jag vi bjuder då vi tappar puck vid blå. Snöpligt? Ja absolut, men nu tycker jag vi borde lära oss av våra misstag, vi behöver inte alltid va så konstruktiva , ibland måste vi lägga sarg ut även fast det inte ser så snyggt ut. I pausen pratade vi just om dom bitarna och det blev mycket bättre.

För i andra tycker jag det är vi som driver och visar att vi vill vända matchen. Kunde Trelleborg göra det mot oss så kunde fan vi också göra det. Så gick tugget och när dennis gör 3-2 efter en retur hade vi vittring igen. Två lite onödiga utvisningar i slutet av andra perioden gjorde att dom fick 5 mot 3 och vips så stod 4-2! Jonstorp hade även 2 klockrent i stolpen innan perioden slutar, så där hade vi TUR!!

Inför sista hade vi inte så mycket att förlora,  Vinner perioden med 1-0 efter mål av Ågren. Vi är också rikitgt nära en kvittering i slutet när rille träffar stolpen. Men tyvärr har vi inte det där flytet som man behöver mot dom här lagen. Jonstorp e ett bra gäng. Det är vi också, och det har vi bevisat hela säsong, och åtminstonde ikväll.. Tror Jonstorp blev lite skärrade över att vi hängde med så bra som vi gjorde.

En grymt viktigt match på torsdag , vinst där och vi är med i leken igen. Tills dess tar vi med oss de 2 sista perioderna, de var bra idag...

Hoppas också det kommer mycket folk till hallen på torsdag... (för det var det inte ikväll iaf)




I bussen... En trött



#17



Snöpligt.

Ja det blev en ny snöplig 4-3 förlust idag, känns riktigt tungt nu! Men det som är bra är att vi i alla fall är med i matcherna och idag förtjänade vi verkligen att vinna tycker jag.

På torsdag är det bara vinst som räknas och vi har alla möjligheter i världen att vinna!

Nu en tung bussresa hem till Kalmar. En lätt träning imorgon och sen fullt ös på torsdag då vi har vår första hemmamatch i kvalserien. Hoppas lite folk letar sig ner till hallen, vore kul.

/ # 5

jonstorp away

Nu sitter vi på väg till skåneland igen, denna gång är det Jonstorp som står för motståndet. Ett Jonstorp vi inte vet så mycket om mer än att dom ska tydligen ha en ganska vass första femma som vi måste matcha väl.. Annars är det väl som vanligt, Jonstorp kommer från div.2 och har ett annat tempo i kroppen. Därför måste va med i skridskoåkning i alla tre perioder. Vi kan tyvärr inte göra någon dålig andra period, som sist mot trelleborg, för då hugger dom direkt. Har vi ödmjukheten till uppgiften och följer vår matchplan har vi en bra chans. Vi ska bevisa att vi ett bra hockeylag. Det är nu eller aldrig!

Chris ayres är sjuk och förmodligen kommer ågren att gå in där istället. En ågren som har sett het rut på träningarna i veckan och gjorde 4mål och 2 ass i förra J-20 matchen.
Hoffa kunde tyvärr inte heller följa med, (fick inte ledigt från sitt jobb). Annars är laget som sist nere i trellborg.


Återkommer efter matchen....

////

#17     (direkt från ett vråltaggat gäng i bussen)


Gameday

Då var det dags! Det är detta vi väntat på ett tag nu, i stort sett hela säsongen! Kvalserien mot div 2! Vi inleder idag mot Trelleborg på bortaplan och är just nu i Karlshamn där vi ska plocka upp Rille.

Om Trelleborg vet jag inte så mkt, det jag vet är att dem kom näst sist i division 2 C och att två gamla Kalmarspelare just nu spelar där - Henrik Moricz och Rasmus Andreasson.
Men det gäller att vi kommer upp ganska mycket idag, upp ett par snäpp med skridskoåkningen och passningsspelet om vi ska ha någon chans idag!

Trelleborg förlorade sin första match i serien mot Jonstorp med 5-2 så dem är säkerligen revanschsugna idag!

Idag spelar dessutom Osby-Jonstorp i våran kvalserie.

Vi åker med helt ordinarie lag och laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se

/ # 5


Kvalserien klar!

Som många säkert redan vet så är nu kvalserien klar och vi hamnade med skånelagen alltså - Osby, Jonstorp och Trelleborg. Vi inleder matchandet redan imorgon då vi åker till Trelleborg. Jag vet ingenting om dessa lag mer än att dem är från skåne och kan tänka mig att dem spelar som många andra skånelag, med mycket fart, fläkt och även lite småfult.

I den andra serien hamnade - Åseda, Linköping , Dalen och Finspång efter att Linköping igår slagit Varberg i den avgörande matchen med 6-2.

Återkommer när vi sitter på bussen imorgon!

/ # 5

Vad händer?

Det har varit mycket nu, jobb osv. Därav den dåliga uppdateringen. Hur som helst så lever vi i någon form av ovisshet nu eftersom vi inte vet vilken kvalgrupp vi hamnar i, även om det talar för skånegruppen eftersom Linköping har 1-0  i matcher mot Varberg! Skulle vi hamna där vilket vi förmodligen gör så får vi , Trelleborg, Jonstorp och Osby. Det blir en svårt nöt att knäcka men om vi ska gå upp så spelar det ingen roll vilka vi möter vi ska kunna slå alla lag. Det gäller dock att vi kommer upp ett par snäpp och tar tag i spelet. Nere i Hässleholm var det stundtals dåligt spel från vår sida, det var tur att vi hade Togge i kassen.
I den andra kvalgruppen kommer det isåfall bli Åseda, Finspång, Dalen och Linköping. Där spelade Finspång - Åseda 1-1 igår.

Efter den något stundtals hektiska sportlovsveckan så fick vi ledigt, lördag, söndag och måndag för att sedan i tisdags köra ett pass. Den träningen såg bra ut, vi håller bra fokus och det känns bra. Sedan var vi lediga igår för att köra ett pass idag och imorgon. Idag efter träningen kommer vi ha ett litet möte och diskutera och prata vad som krävs av oss för att ta ett steg upp i år. Vi kommer göra allt som står i vår makt!
Det blir match hur eller hur på söndag, om det är borta eller hemma vet vi dock inte än. Men lovar att återkomma med det så fort jag vet något.

Alla är friska och krya och inga skador vad jag vet just nu. Båtelsson har väl haft lite problem med en  axel men är nu med igen.

På återhörande!
/ # 5


Hänt i veckan..

Kan börja med att skriva några om den senaste matchen mot Hässleholm.

Vi gör ingen vidare match där nere tyvärr,det var inte snyggt,välspelat på något sätt. Men vi visar en jäkla moral och lyckas tillslut vinna matchen.(STARKT)

Matchvinnare blev togge i målet som återigen gör en kanon match, Lundin gör det vikitga 1-1 målet efter en fin pass från Rille. Matchen gick som nog många vet till straffar där togge räddar sina 2 och chris och jag sätter våra... Riktigt skön seger med tanke på att vi inte va så sugna på att sova över i Hässleholm.

Vi vill i laget vill också tacka alla tillresta supporter. Ni anar inte hur mycket det uppskattas, kul!

I veckan vilade vi från den sena måndagsträningen. Tisdagens träning såg rikitgt bra ut och det syntes att allvaret har börjat. Onsdag vila. Ikväll och imorgon tränar vi inför söndagens match. Mot vilka vet vi inte än, men det sägs att vi har hamnat i den södra serien med Trelleborg, Jonstorp och Osby ??????

Nu börjar det vi har väntat på hela säsongen. All träning och slit ska ge resultat. Men samtliga måste höja sig ett par snäpp ifall vi ska gå hela vägen iår. Det gör vi om alla gå in 100% samt lägger fokus på dom sakerna vi kan påverka..

På återseende

Andersson

RSS 2.0