Lika i seriefinalen

Det blev bara en poäng i toppmötet igår mot HA74. Första perioden är riktigt bra och vi spelar den hockey vi vill spela. HA kommer inte till överhuvudtaget och vi ser riktigt hungriga ut. Lukas kan också trycka in 1-0 efter lite stök framför HA:s målvakt.
 Men när vi gör en bra period blir det alltid ett sånt jäkla ståhej i omklädningsrummet och vi tror att vi är bättre än vad vi är. Det har hänt ett par matcher och och denna matchen var inget undantag. Vi går ut i andra och tappar vårat spel totalt. Vi låter HA komma till bra lägen och komma in i matchen. Tyvärr får "hoffa" 5+20 och vi får spela tre mot fem i två minuter och fyra mot fem resterande tre. Vi gör det bra och släpper inte in något och det tar på krafterna att spela så mycket boxplay. HA lyckas kvittera och andra perioden slutar 0-1 till HA.

Tredje perioden gör vi hyfsat men "flage" kan kräva mer av oss i en så pass viktig match. Jag lyckas styra in 2-1 av en genial passning från Jacob Svensson tidigt i tredje. Sen står matchen och väger och HA skapar mer och mer tack vare att vi inte spelar enkelt och fur ut pucken ur egen zon. 2-2 kommer när det är 2 minuter kvar av matchen där vi får ett monsterbyte på förstafemman som är tvungna att slå till icing. Teken efter kommer målet och vi sätter oss i situation själva. Men det är inte där matchen avgörs utan vi ska göra mer mål på 47 skott. Med lite oflyt, oskärpa och en bra målvakt får HA ett likaresultat som de borde vara nöjda över.

Jag tar också ett omdiskuterat matchstraff när det är en och en halv minut kvar. Nummer 8 i HA skogshugger Calle i knävecket och då blir det totalt mörker för mig. Jag åker in och visar att så där gör man fan inte. Jag har blivit lärd att är det någon som gör sådana idiotgrejer mot någon av våra medspelare så ska man visa att det inte är okej. Jag kan inte säga att jag ångrar mig då jag hade gjort om det varje dag i veckan och det blir som sagt helt svart för mig i sådana lägen. Nu får vi inte powerplay sista minuten och matchen slutar 2-2. Är det någon som gör något liknande kommer jag visa på samma sätt att det inte är okej. Går att diskutera, vilket det har gjorts.

2-2 känns som en förlust eftersom deras kvittering kommer snt men vi är fortfarande serieledare och jag är övertygad om att vi kommer fortsätta vara det.

Tack alla i publiken som kom och tittade, hela 292 stycken betalande! Roligt! Klacken, ni vet hur mycket ni betyder för oss och det hjälper oss genom matcherna att ha er som stöd!

Stort plus till Simon Törnqvist som visar på otroligt lugn och som har gjort väldigt bra matcher på slutet!

Tillbaka till att sälja skor!

Hej på er!

// #19


Gameday

Inför dagens match är Zoder och Pierre the drummer som får fribiljetterna för lång och trogen tjänst.

Beger er till Iffehallen vid 17:00 och heja fram kalmarhockey i den tidiga seriefinalen!

Inför Kalmar-HA74

Eftersom Lövet sitter på tåget påväg till Kalmar från Motala så fick jag order om att skriva ett inlägg igen.

Idag står vi inför en ruskigt viktig match då det är match mot tvåan i tabellen HA74. Förra året lyckades vi besegra detta svårspelade lag två ggr men det är historia nu. HA74 brukar spela tight och har ett par rätt säkra spelare så det gäller att vi håller ihop det idag ifall vi ska få med oss två poäng.

Jag har inte full koll på hur vi kommer ställa upp mer än att Simon kommer fortsätta i kassen efter sin fantommatch mot Eksjö där han räddade precis allt! Förhoppningsvis kommer även Mackan att kunna spela, de befarades att hans knoge eventuellt gått av efter att han fått ett skott på handen i torsdagens match, men svullnaden har lagt sig och det visade sig att ingenting var av till allas glädje! Även Togge är tillbaka efter sin knäskada men kommer att vakta båsdörren idag.

Idag är det fullt fokus från start som gäller och vi får hoppas att det kommer lite folk till denna tidiga seriefinal i IFFEHallen! 17:00 vill vi ha ett fullsatt IFFEHallen idag!

Lövet hälsar till Pierre och Zoder att ni har två fribiljetter att hämta ut.


Vid tangentbordet :
Jesper Hallberg #5


Vinst!

Det blev vinst i toppmötet med HC Wettern efter riktigt bra spel i första och tredje. Första perioden spelade vi riktigt bra, höll ihop laget med bra styrspel och disciplin. Efter fem minuter får jag en fin pass av Emil Ågren bakom mål där jag får stå helt själv framför HCW:s kasse och sätta 1-0. Vi fortsätter spela bra och 2-0 kommer efter bra förarbete av mina kedjekamrater och jag kan trycka dit 2-0.
Andra perioden börjar inte bra då vi släpper in 2-1 redan efter 25 sekunder. HCW får också göra 2-2 lite turligt då domaren blandar sig i och styr fram pucken till ett friläge för HCW. Vi spelar inte bra denna period och jag vet inte varför. Vi slappnar av lite och blir lite skärrade efter HCW:s två mål i början. 3-2 kommer efter slarv av en HCW-spelare där jag kan peta pucken till Stefan Lundin som gör viktiga 3-2. Vi spelar fortfarande inte bra och efter att en HCW-spelare styr upp min klubba i hans ansikte så får de powerplay och gör också 3-3 in en snygg pp-variant.
I tredje får vi lite välförtjänt skäll av flage och vi går ut i sista och gör jobbet. 4-3 kommer när Ågren spelar fram till mig och jag spelar vidare till en fri Lundin som trycker in pucken på målvakten Fredrik Sandborg. Vi spelar boxplay sista 7-8 minuterna och tredje femman samt höken och Andersson dödar de utvisningarna jättebra. Stor eloge till tredjefemman som får bort deras förstafemma väldigt bra med ett bra styrspel och bra tålamod.

Kul att möta ett lag som verkligen vill spela hockey! Wettern kommer tillhöra topp 4 när säsongen är slut och det var gött med en vinst i en tät och tuff match där bra ishockey spelades.

Överlag tycker jag vi gör en bra match med vissa dippar som man aldrig kommer komma ifrån. Tycker dock det är tråkigt att vi inte kan göra tre bra perioder utan måste alltid ha en period som är ganska dålig där vi släpper in motståndarna i matchen. Men är övertygad om att det kommer ge med sig ju mer vi får spela och träna tillsammans. Roligt med bra och ny coachning av flage och Håkan idag där de visade prov på bra fingertoppskänsla. Det börjar arta sig ordentligt och vi har två roliga matcher att se fram emot nu. Eksjö borta på torsdag och serietvåan HA74 hemma på söndag.

Synd att det inte kom mer folk till matchen då 185 är dåligt för en toppmatch. Vi har ju ändå haft runt 250-300 personer på matcherna. Men det är ändå roligt att se att det är högt pubiksnitt för att vara division 3-mtach. Stort tack till våran klack som alltid stöttar oss! Ni är guld värda om ni hjälper oss genom hela matchen. Trummar ni så trummar vi!

Poäng:
Jag 2+2
Ågren 0+3
Stefan 2+0

Kul att våran kedja gjorde alla målen idag och denna kedja kommer bara bli bättre och bättre ju mer vi får träna.

Nu är det läggdags!

// #19

Gameday is funday!

Nu är det dags, första riktiga värdemätaren för oss när vi tar emot ett gäng från mina hemtrakter som heter HC Wettern. HCW började lite trevande men har nu spelat upp sig och ligger bara två poäng bakom oss. De är väl tänkta som ett av de fyra topplagen och de har några bra spelare som kan avgöra. Min kompis Fredrik Axell spelar ju där och det finns även ett par andra man kommer prata lite med innan nedsläpp.

Det kommer nog bli en publikvänlig match då HCW gärna vill spela ishockey och jag tror de är det mest spelande laget tillsammans med oss. En bra tränare som vill spela bra hockey har de i Peter Hjalmarson som jag faktikst hade i motalas j18 en gång i tiden.

Idag är det viktigt att vi spelar vårat spel och verkligen håller oss till den klassiska "gameplanen". Enkelt i egen zon, snabbt genom mittzon och gå rakt på kasse. Om Sandborg, målvakten i HCW, läser detta så kan jag säga att jag ska lägga all skit som går på mål idag! Vi måste lägga mer puckar in mot mål och störa målvakterna.


Nu ser jag att klockan är mycket och det är dags att ge sig av till hallen!

Junisen Jacob Strandberg vann en fribiljett då han svarade rätt på frågan. Svaret är att Jonathan Skymbäck gjorde mest i brutalbänk. Biljetterna står kvar till nästa vecka!

Väl mött klcokan 17.00 i IFFEHALLEN!

// #19


Gästbloggare

Hallå!

Tänkte sktiva några rader... Först och främst, Jag heter Daniel Johansson och är ny för säsongen och kommer ifrån Karlskrona HK. För egen del så har denna säsongen än så länge tyvärr präglats av en del skador då jag åkt på två hjärnskakningar, men hoppas vara tillbaka på isen snart. Nu när man bott här i Kalmar så kan jag säga att jag trivs väldigt bra här i Kalmar och det känns toppen att man har hamnat i ett gott gäng! 

Till morgondagens match så har Lövet utlovat en tävling där man kan vinna fribiljetter. Frågan är följande: Vem i laget gör flest i brutalbänk? (en form av sittups)
1 Mikael Friberg
X Jonathan Skymbäck
2 Josef Båtelsson
Mejla in rätt svar till: [email protected] så Presenterar Lövet en vinnare under morgondagen

Nu så ser vi fram emot en spännande match i IFFE-hallen 17.00 imorgon! 
Vi syns i hallen! / #24   

Viktig match!

Jaha då satt man här igen efter lite drygt ett års uppehåll från bloggande. Har fått order av Lövet att skriva ett inlägg här ikväll.

På söndag har vi en av årets roligaste matcher då vi spelar mot HC Wettern på vår hemmaplan IFFEHallen!
Wettern tillhör ett av lagen som verkligen försöker spela ishockey. Det blir för oss en riktig värdemätare som Flage säger. På söndag gäller det att vi spelar ruskigt tajt ifall vi ska ta två pinnar.

Stämningen i laget just nu har nog inte varit bättre än vad den är nu. Alla verkar tycka det är kul att komma ner på träningarna. Vi bler mer och mer samspelta och det ser allt bättre ut tycker jag.

Träningen idag bestod av ett par lätta övningar innan vi fick äran att spela tvåmål i femton minuter! Efter dessa femton minuter tränade vi någon form av spelvändning för att avsluta med VECKANS MISS!
Veckans miss blev ingen mindre än mannen på fribiljetterna Mikael "Kecke" Ekeberg!! Fantastiskt kul tycker jag!

Slutligen kan jag säga att det ryktas om att Kommunalrådet är inbjudna till matchen på söndag efter deras groda i en studenttidning.

ALLA TILL IFFEHALLEN PÅ SÖNDAG KLOCKAN 17:00!!!!!

Vid tangentbordet Jesper Hallberg #5


Underbar dag

Riktigt bra dag än så länge! Börjar med att träna med hockeygymnasiet kl 07.45 till 08.45. Sen blev det extraträning med lite skott och finter. Sen åkte jag till ICA och köpte tillbehör till min första köttfärssås. Den blev sådär måste jag erkänna. Nu ska jag spela lite xbox innan Borg ringer då vi ska dra till gymmet. Sen blir det käka och sedan träning med laget. Helt okej dag!

Träning igår med ett ganska hårt fyspass. Skönt och köra ur kroppen! På isen tränade vi mycket 5mot2 och backskott, 2mot2 och 3mot3. Riktigt rolig träning med mycket kamp!

Vi i vita vann igår vilket innebar 25 armböj för det röda förlorande laget.

// #19


Vinst, segersviten obruten!

Det blev vinst igår mot ett hårt kämpande Westbo Hockey. Första tio minuterna spelar vi riktigt bra bortalagshockey och tar också ledningen med 1-0 genom Josef Båthelsson efter bra förarbete av Chris Ayres. Sen tappar vi lite och vi drar på oss utvisningar och spelar inte alls den hockey som vi visat upp de första tio. Westbo både kvitterar och går upp i ledning innan perioden är slut. I periodpausen pratar vi om att åka mer skridskor och att ha tålamod.

 Förstafemman visar vägen i andra perioden genom att göra tre mål genom Mackan, Andersson och Calle. Två av de målen är precis så som vi pratat om, vinn kamp i hörnet, spela upp till back och lägg in på kasse. Andersson blev mäkta glad när han kunde göra första kassen för säsongen och snyggt var det med. Calle lägger in en hög puck mot mål och Andersson styr ner den två tre centimeter upp i nättaket. 3-4 står det efter andra och Westbo känner fortfarande vind under vingarna.

I tredje perioden spelar vi bra och kan kontrollera matchen och gör även 5- 6- och 7-3. Kecke, Höglund och Dennis fick sätta varsin.

I helhet en ganska bra bortamatch men med lite för mycket lathet ibland. Vi sätter oss ibland i onödig press då vi inte åker de extra skären ner i fickan för att hjälpa våra pressade backar. Vi vinner skotten med 29-37 och detta var första matchen vi inte sköt över 40 skott. Det kan ha att göra med att Westbo ställde upp med fem man runt sin egen kasse och lät oss snurra hur mycket som helst i deras zon. Jag personligen tror inte på den taktiken då vi till slut hittar vissa luckor och så blir det alltid. Går inte att låta ett så pass bra lag som vi är snurra hur vi vill i zon för till slut smäller det. Vi lägger vi ännu en vinst på högen och en bra, hård vecka innan vi möter min kompis Fredde Axells HC Wettern som har börjat komma igång på allvar nu. De är alltid att räkna med och det ska bli kul att möta många man känner.

Fribiljetter ska jag fixa tills på söndag och jag ska hitta på något roligt sätt att kunna vinna de. Sen får ni gärna höra av er om ni vill göra ett gästinlägg.

// #19


RSS 2.0