Med handen i syltburken..

Hallå!

Så var det dags för ännu en bortamatch och idag går skutan genom ett snötäckt Småland för att stanna till i Skillingaryd där målet är tre poäng. Vi har haft det lite knackigt på bortais i år men skam den som ger sig..

Har varit för dålig frekvens på mina blogginlägg i veckan vilket jag skyller på skolan.. Men imorgon startar en ny vecka med nya förutsättningar;)

För att sammanfatta veckan har lite sjukdomar satt en del käppar i hjulet. Till och med våra coacher har fått bekänna färg och fått hålla sig undan hallen, vilket resulterat i att Flage hållit i torsdags samt fredagsträningen. En reflektion till framförallt Niklas "Niklas" Söderlunds sjukdom är att han strax före insjuknandet ska ha promenerat på stan utan mössa. Kan det alltså vara så att Niklas fåfänga ligger till grund för denna efterhängsna förkylning?

Avslutningsvis kan jag berätta att det under veckan varit mycket konspirationer kring diverse spelares material då de blivit utsatta för olika så kallade practical jokes. En person som dock blivit påkommen med handen i syltburken är Jacob "Svesse" Svensson som här i bilden nedan är i full färd med att dekorera Victor "Höken" Höglunds plats.

Ha det!
/ Danne


Dags igen!

Hallå!

Ja ikväll är det dags för träning och det ska bli riktigt gött att köra igång igen efter en förkylning.

Vill passa på att gratulera vår enastående dj Marcus Stenberg till sin nyfödda bebis! Enligt uppgifter lever vi nu i tidsåldern dag två efter Charliefödelse.

Idag har jag som student tagit mig friheten att ta det ganska lugnt då det mest handlar om tentaplugg för min del nu, men man lurar väl egentligen bara sig själv så här lugnet före stormen..

Vi hörs!
/ Danne


Nära men ändå långt borta.

Hallå!

Det blev en tung förlust i söndags när vi mötte Lund. Efter en öppen och svängig match drar Lund det längsta strået och vinner med 7-4. Vi gör en okej bortamatch men man vinner inga matcher på att bara göra en okej insats.. Bara att bryta ihop och komma igen.

Själv har jag på grund av en förkylning inte tränat under måndagen eller tisdagen så man känner sig riktigt laddad inför torsdagens träning så att vi kan fila på lite detaljer och komma tillbaka på vinnarspåret.

KHK vann den mycket viktiga matchen i derbyt mot Kallinge med 3-1 men det ska enligt uppgifter ha varit en riktigt jämn match. Emil Ågrens storebror Jonny utsågs till KHKs bäste spelare och öppnade även målskyttet i ett fullsatt TAK.

Så mycket mer kul har inte hänt i dagarna.. Men imorgon ska jag försöka lägga ut en intervju här på bloggen så håll ögonen öppna:)

Vi hörs!
/Danne


Gameday!

Hallå!

Nu sitter vi här på bussen och rullar igenom Sveriges trädgård som bjuder på typisk blekingevinter, det vill säga snöslask och någon plusgrad..

Filmansvarig Tobbe har skött sitt ansvar som yngst alldeles utmärkt. Just nu är vi inne på andra filmen och coacherna har valt ännu en Arnold film.. Mycket pang pang idag.

Pang pang kommer det säkerligen även bli i dagens drabbning mot Lund, men vi kommer sälja oss dyrt idag.

Det blev inga pengar på hästarna igår vilket kändes surt då vi hade något stort på G. Men att vara riktigt, riktigt nära ger ingen utdelning.. När ägaren till en vinnarhäst säger att segern kändes lite oväntat då hästen egentligen skulle slaktas, ja då vet man att allt kan hända när man bettar på hästar!

Idag lirar även KHK match mot ett Kallinge som gått som tåget hela säsongen, inför ett fullsatt TAK får vi se vilket lag som pallar trycket bäst.

Nu blir det att vila en stund på bussen så man är rejält utvilad till nedsläpp.

Ha det!
//Danne


Viktig seger, men ny blickar vi framåt!

Hallå!

Det blev en riktigt go seger hemma i IFFE- hallen i torsdags mot Ljungby med 6-4. Tackar samtliga inblandade som stöttade oss matchen igenom, ett extra tack tycker jag självaste IFFE ska få då han flertalet gånger klappar igång sittplats:)

Matchen innehöll det mesta och vi visar prov på riktigt bra moral och vi vet att hemma är vi svårslagna.
Det sägs att en bra domare inte syns, domaren i torsdagens match syntes mest hela tiden.. Ett mer utförligt matchreferat finns på hemsidan.

Efter segern var det träning igår och det hela avslutades med "veckans Miss". En utav de snyggaste straffarna stod Niklas "Niklas" Söderberg för då han likt en slowmotionscen ur en actionfilm elegant satte pucken. Veckans miss blev tillslut Christoffer "Hoffa" Carlsson efter en tuff kamp med coach Henrik Lundberg och Jacob "Svesse" Svensson.

Imorgon bär det av mot nya äventyr, där vi ställs mot Lund. Ett intressant möte och någon sa att vi faktiskt aldrig förlorat nere i Lund. Så det är väl dags att ta med hemmaspelet ner till Lund och vi siktar givetvis på att ta med oss tre pinnar hem.

Nu är det snart dags för V-75 och även denna gång är jag och Oliver helt övertygade om att vi plockat hem alla hästarna...

Fortsatt trevlig helg!
// Danne


Kalasdag

Hallå!

Igår fyllde Emanuel "Manne" Berglund 19, vilket firades med tårta. Mycket trevligt att få fira Mannes stora dag tillsammans, man fyller ju bara 19 en gång.. Med detta sagt så får man väl passa på att påminna Jacob "Svesse" Svensson om att vi ännu inte fått tillfälle att fira hans födelsedag med tårta.. Men vi kanske inte ska vara allt för tuffa mot Svesse nu eftersom han precis flyttat hemifrån och det är mycket att stå i.

I morgon är det åter dags för hemmamatch i IFFE-hallen. Motståndet står Ljungby för. Det ska bli em riktigt kul match och vi får hoppas att minst lika många hittar till hallen som i söndags! Matchstart är kl. 19.00 Välkomna!

Ha det!
/ Danne


Lillebror uttagen igen!

Hallå!

Lillebror Julius Bergman, till vardags i KHK som nästan mer eller mindre är hemkommen från ett äventyr i Canada med U-17 landslaget har återigen blivit uttagen får att representera småkronorna. Denna gång bär det av mot Tjeckien och turneringen spelas i februari.

Kul för Julle! Oliver, Fille och jag som är storebröder kan väl med hyfsat gott samvete konstatera att alla tjuvknepen som vi lärt Julle hemma på gatan från allt streethockey lir börjar ge resultat..

Blev lite tidig till dagens träning, så jag går i Victor "O-A" Anderssons skola och ägnar tiden åt lite materialvård. Sedan ser vi fram emot ett bra träningspass, det sista innan torsdagens match.

Vi syns i hallen på torsdag kl. 19.00!
// Danne


Trenden är tydlig!

Hallå!

Ja trenden håller sannerligen i sig hemma i IFFE-hallen. I söndags blev det återigen seger på hemmaplan. Denna gång skrevs segersiffrorna till 6-4. Tackar alla ca. 340 betalande för en god inramning till matchen.

Efter en gedigen laginsats är det nu bara att ladda om batterierna till torsdagens drabbning mot Ljungby. För att lyckas ta tre nya poäng kommer det krävas samma jobb och jag är inte ensam om att se fram emot denna match.

Igår var självaste IFFE och kikade på träningen, efteråt bjöd han på förutom ett glatt humör även på choklad.

Jag kan även meddela att ännu en spelare kan titulera sig som "hockeyproffs". Det är dansken Adler som efter sex års studier än så
Länge inte lyckats få ett jobb. Nu ska de kanske tilläggas att Adler tog examen i fredags..


Intervju med Elias Ekman

Elias är målvakten från Kalmar som under fjolåret fick prova på att vakta buren för Småland under tv-pucken och var även med på uttagningen för U-16 landslaget, där föll dock Elias på målsnöret. Numera spelar unge Ekman i Malmös juniorlag.


Först och främst, du har nu bott i Malmö i snart ett halvår. Hur trivs du i stan?
- Jag trivs väldigt bra i Malmö, det är en trevlig stad. Det är också bra upplagt så vi hinner med skola och träning.

Hur går det med hockeyn?
- Det har gått lite upp och ner.Det har varit en ganska stor omställning att flytta hemifrån och med den ökade träningsdosen. Dock så känns som det har lossnat nu på slutet och det ser jag som positivt :)

Du tränade en hel del med A-laget här i Kalmar förra säsongen, hur har du haft nytta av detta? Vad ser du son skillnader mellan junior och A-lag?
- Jag absoult haft nytta av det, jag fick bra träning förra året. Jag tycker det är rätt svårt att jämföra, men seniorhockeyn är nog lite mer strukturerad medans juniorhockeyn är mer pang på.

Hur känner du att du utvecklats sen flytten?
- Jag känner att jag utvecklas hela tiden, både som människa och hockeymålvakt.

Tack Elias och lycka till i fortsätt i fortsättningen!
- Tack!


Bryta ihop och komma igen..

Hallå!

Ja det blev en tung, tung förlust i gårdagens bortamatch mot Sölvesborg, där de tillfullo utnyttjar sitt powerplay och det är i denna spelform som matchen avgörs i.

Matchen slutar med förlust med hela 6-3, siffror som jag tycker är i överkant sett till chanserna lagen emellan. Dock handlar ju hockey om att göra fler mål än motståndarlaget och när det inför den tredje perioden står 3-3 är det de svarta som var effektivast i sina avslut.

Desto roligare var det att se Wittenberg som spelade sin första match på ett bra tag och det såg bra ut.

Sedan är det väl på plats med lite skvaller här på bloggen:

Mikael "Kekke" Ekeberg som fått mycket beröm för att han lyckats sluta snusa, men detta är nu något som får ifrågasättas då Kekke enligt säkra källor fuskat en hel del på sistone..

Jag kan även berätta att vi nu har två heltidsproffs i föreningen.. Det är Jesper "Sean" Hallberg och Nick Johnson som av olika anledningar kan titulera sig som detta.. Båda två ska även ha smygtränat en hel del på NHL 12.. Frågan kvarstår dock om detta räcker för att slå lagets okrönte tvspelskung Victor "O-A" Andersson?

Ha det!
// Danne



Så drar vi igång igen!

Hallå!

Efter lite julledigt är det imorgon dags för match igen och motståndet står Sölvesborg för. Det gäller att vi kommer fullt laddade till denna match och målet är givetvis att åka ner till sillastryparna och stjäla tre fiskpinnar..

Träningarna har i veckan sett bra ut med hög intensitet och god skärpa. Imorgon innan matchen genomförs även en frivillig så kallad "morningskate", vilket jag personligen bara tycker är positivt. Gött att få känna på grejerna lite innan avfärd.

Lite uppdateringar i truppen i dagsläget:
Emanuel Berglund kommer inte att spela hockey mer den här säsongen då han ska iväg och jobba/ praktisera på en stjärnkrog i franska alperna. Kul för manne men tråkigt för laget.
Wittenberg som spelat i Kalmar förut har varit med och tränat med laget och sett bra ut. Han ska vara spelklar till morgondagens match men oklart om det gick att lösa med familjen.
Sedan är det en Nybrokille som heter Aldén som ska vara med och träna med oss två gånger i veckan.
Nick Johnson, amerikanaren som spelade med oss förra året har valt att återvända men kommer till en början endast träna med laget då han gjort en höftoperation under fjolåret.

Nu är det lördagskväll och jag sitter hemma i korridoren hos grannen David och kikar lite NHL. Riktigt go match men framförallt en grinig historia mellan Boston och Vancouver.

Ha det!
// Danne


Nyårskrönika

Hej på er alla trogna läsare!

Då har jag fått denna ära att knåpa ihop en liten nyårskrönika. Jag kommer att lista saker som hänt under året , i synnerhet under hösten 2011. Det kan vara vem som gjort årets målgest? Vem som tränar lika ofta som våra handdukar blir tvättade? Osv. Här kommer min lista:

Årets träningsflitigaste: Victor "Höken" Höglund som missade typ en träning under 2011, bra jobbat!

Årets tröttaste 1: Tobias Englund som måste ställa TRE väckarklockor för att vakna. Avdelning trött?

Årets tröttaste 2: Daniel Rosenqvist. Tobbe må vara ohotad etta, men Rosa är inte långt efter.

Årets lataste: Niclas "ass coach" Söderlund som tar bilen ishallen när han bor fyra hus ifrån den. Avdelning miljöförstöring?

Årets lyx: Manne Berglund som kommer åka ner till franska alperna och jobba på en lyxkrog.

Årets buss: Bussen som vi fick i seriepremiären, en linjebuss!

Årets mack: Preemmacken i Växjö som vi stannat på i stort sett varje bortamatch. Det är förmodligen vi som fått macken att gå runt den här hösten.

Årets rabatter: Alla studenter i laget som har rabatt på allt, i synnerhet på McDonalds efter bortamatcherna. Avdelning orättvisa?

Årets finansiering: Henke "Coach" Lundgren som har finansierat hela kioskens verksamhet i ishallen efter att ha köpt ett par chokladbollar om dagen det knappa halvåret han har bott i Kalmar.

Årets tjukkis: Martin Gustafsson som i hemmapremiären skulle ha den norska gamla dängan - Neii så tjukk du har blitt på lineupen , men som i sista sekund ändrade till walk idiot walk. Fråga mig inte varför.

Årets veckans miss: Martin Gustafsson som otaliga gånger under hösten vunnit den åtråvärda titeln veckans miss!

Årets blunder: Rasmus "Hasse" Aro som vid ett svagt ögonblick trodde att en jeansskjorta var ett par byxor med följden att han försökte ta på sig dem på benen. Avdelning målvakt?

Årets jag är alltid med i tidningen: Rickard Sjöbäck, Kalmar Hockey har aldrig varit med så mycket i tidningen sen du kom hem. Tack så mycket!

Årets Bild. Rickard Sjöbäck, helsida i Östran. Behövs inga ytterligare kommentarer.

Årets målgest: Mikael Friberg som åkte förbi hela läktaren och gjorde v-tecknet. Ingen vet varför förutom han själv.
Avdelning tvåmålsskytt?

Årets mål: Mikael Friberg som liggandes på mage lyckades peta in pucken med sitt vänstra benskydd, bra gjort!

Årets jag gör alltid första målet: Emil Ågren som har gjort majoriteten av vårt förstamål i hemmamatcherna och belönats med ett par strumpor från dressman varje gång. Avdelning dressmanmodell?

Årets chef: Victor Andersson som på julklappsutdelningen fick ett par tofflor med texten - the boss av junioren Allgren. Avdelning undrar varför?

Årets comeback: Markus Granath som gjort tre comebacker på lika många år.

Årets dj: Marcus Stenberg, vad skulle vi göra utan dig?

Årets dans 1: Jonathan Skymbäck på julbordet.

Årets dans 2: PG Stockhaus på julbordet.

Årets duuuu: PG Stockhaus, kommentarer överflödiga.

Årets primadonna: Calle Hallström, utsedd av laget på en tipspromenad i höstas. Avdelning solarium?

Årets försening: B-hallen som från början skulle stått färdig i somras, slutligen stod färdig i början på december. Avdelning kommunen i ett nötskal?

Årets dansk: Carl-Henrik Adler, det är aldrig någon som förstår när han pratar. Avdelning skänk skåne till Danmark?

Årets hett om huvudet: Mikael Friberg efter att ha fått tigerbalsam innanför hjälmen.

Årets försvinnande: Andreas "Göteborg" Larsson som tränade ihärdigt i början men sedan spårlöst försvann. Avdelning efterlyst?

Årets fighter: Jacob Svensson som under en fight mot Rydaholms egen Mats Sundin fick håret avslitet.

Årets jag har inget eget hår: Rydaholms Mats Sundin som tydligen ville ha Svenssons hår. Avdelning tunnhårig?

Årets oordning på plats: Simon Israelsson som ständigt har kaffekoppor och annat bråte på sin plats. Skärpning!

Årets lukt: Erik Wittenberg han kom, han sågs, han luktade!

Årets jag slutar snusa: Niclas Söderlund och Mikael Ekeberg som på ett imponerande sätt slutat snusa. Avdelning starkt?

Årets publik: Alla ni som har besökt våra hemmamatcher under hösten, jag hoppas ni fortsätter komma till Iffehallen.

Årets funktionärer: Alla ni som gör det möjligt för oss att bedriva en hockeymatch i Kalmar. Vi är evigt tacksamma! Avdelning sjukt bra!

Slutligen..

Årets tråkigaste : Alla som gnäller på folk som sliter häcken av sig. Avdelning gör något själv?

Är det något ni saknar får ni gärna fylla på med det i kommentatorsfältet nedan.

Tack för mig!
/ Jesper Hallberg #5


RSS 2.0