Ledig

Ikväll skulle det egentligen blivit match mot Kallinge/Ronneby men vi har många skador och sjukdomar så vi var tvungna och ställa in. Därmed blev vi lediga idag och det kanske inte var så tokigt så man får vila upp sig lite eftersom vi kör ganska hårt just nu. Det var träning igår och ett par junisar fick vara med och känna på det och de gör det bra. Orädda och vill gärna visa vad de går för. Härligt!

Träningshelg i helgen med match på Lördag mot Ramberget som kommer från Göteborg för att ha träningshelg hos hos. De återfinns i en annan division 3-serie. På söndag blir det match mot Lenhovda som vi mötte för ett tag sedan. De lär vara bättre än förra gången då de bara hade varit på is två gånger.

Imorgon kväll ska jag börja lägga upp spelarinfo på gubbarna i laget. Bild och lite frågor på varje spelare kommer medfölja. Kommer lägga upp tre-fyra stycken per dag.

Nu ska jag, Borg och Andersson lira NHL10. Man kan aldrig få nog av hockey.

// #19

Vinst

Nu drar vi igång med bloggandet igen. Den ska uppdateras mer nu efter ett litet kort uppehåll då jag varit sjuk.

Vinst idag i hemmapremiären med 5-2 mot Diö. Vi börjar bra de två första perioderna med vissa dåliga perioder men överlag ser man att spelet kommer mer och mer. Tredje är björnligenivå på och spelar vi så när vi möter bättre lag kommer det bli svårt. Man ser att killarna vill spela hockey och inte hamna i Diö:s spel men vissa perioder gör vi det. Det är svårt och möta såna här "brunkargäng" men samtidigt får vi inte låta oss dra oss ner i deras spel som vi ibland gör. Poängbäst idag var Emil Ågren med 2+1. Bäst idag tycker jag var Josef Båtelsson som höll det enkelt matchen igenom tillsammans med ett riktigt bra boxplay-spel och kämpainsats. Min egen insats var väl inte den bästa och jag ska inte ursäkta mig men jag känner att jag itne är i toppform och jag tror att jag har en infektion i kroppen. Hängig, snorig och trött efter ett byte gör att det inte går riktigt så som jag vill.
Vi börjar lägga in mer puckar på mål vilket är bra, tycker vi har bra med folk på kassen idag och Diö-målvakten sa det efter matchen att han tyckte vi skymde bra framför mål.
Det vi behöver tänka på är att finslipa in detaljer. Mycket tjat om det men det är det som fattas. Vi kommer träna försvarsspel två-tre veckor framöver nu för flage och Håkan tycker inte vi är riktigt med där ännu. Kan inte hålla säga emot. Det är försvarsspelet som behöver finslipas och med ett bra försvarsspel kommer också ett bra anfallsspel. Träning hela veckan med en bortamatch mot Kallinge/Ronneby på onsdag. Helgen blir träningshelg och där kommer vi börja träna powerplay och boxplay. Ni som tittade på matchen kanske märkte att vi inte hunnit träna på det än. Just nu är det försvarsspel som gäller och tanken är att vi ska börja träna anfallsspel lite senare än vad vi tänkt eftersom vi har tappat nästan tre veckor på grund av skador och sjukdomar.

Friberg, Ahlin och Dennis var tillbaka idag och femmorna såg ut såhär:

målvakt: Simon

första:

Lukas - Svennson

jag - mackan - Höglund

andra:

Danne - Ahlin

Ayres - Lundin - Dennis

tredje:

hoffa - Storm

Ågren - Ekeberg - Båtelsson

fjärde: forwardspar med Manne och Friberg som fick lite inhopp då och då

Vi fick två avbräck precis innan matchstart då jonte fick en puck i huvudet och gick av med en trolig hjärnskakning och ska ligga över på sjukhuset över natten för reservation. Calle gick också av då han kände av en trolig infektion i kroppen och inte ville riskera något.

Hallberg, Borg, togge och Andersson spelade inte idag då skador och sjukdom satte stopp för det.

Nu i veckan blir det spelarpresentation av hela laget och bilder ska tas så ni känner igen oss på banan i vinter. Ursäktar än en gång för dålig uppdatering men det ska bli ändring på detta. Och som sagt, ett emr ingående matchreferat kommer komma men det börjar jag med när serien drar igång. DÅ kommer det bli mer statistik och liknande. Men så länge hoppas jag detta duger.

// #19


Update

Ursäkta uppehållet men har haft lite och styra med sista dagarna. Gameday imorogn och ett längre inlägg om matchen och info om inkilningen vi haft kommer imorgon runt elva. Gör er redan förberedda nu att komma ner till hemmapremiären imorogn då vi möter Diö klockan 17.00.

Hörs imorgon!

// #19

Långtråkigt

Har precis varit ute och gått. Första riktiga luften på tre dagar. Välbehövligt! Det finns ju inte mycket att göra när man är sjuk alltså. Ligga hemma, dega, laga lite mat, dega, sova och dega. Nä nu vill jag bli frisk så jag kan komma igång med träning och jobb igen.

Grabbarna har fysprofilen idag igen, hoppas det går bra för dom. Själv ska jag laga pasta med korv. En riktig klassiker vi det här laget. Nya tag imorgon då det känns bättre idag än igår. Positivt!

// #19

Sjuk

Spelarpresentationerna får bli senare i veckan. Är för sjuk för att kunna gå ut märkte jag när jag skulle upp. Ni får ha lite tålamod men på torsdag beräknar jag vara frisk igen.

Kommer självklart fortsätta skriva men som sagt, senare i veckan ska det bli en ordentlig spelarpresentation av samtliga spelare.

// #19


Nyförvärv

För att göra det hela lite roligare så ska jag trotsa min onda hals och hängiga huvud och åka ner till ishallen sen när vi har träning. Väl där tänkte jag ta lite kort på alla spelarna och presentera de på bloggen ikväll.

Hörs ikväll!

// #19

Till undrare

Absolut, hade det i tankarna och det kommer komma. Eftersom jag är sjuk så kan jag skriva lite imorgon. Titta in imorgon så ska det vara klart under dagen. Nu ska jag tillbaka till sängen och pilla lite på min nya iphone. Sen blir det att sova igen.

Godnatt.

// #19

Atjooo!

Intersport ringde imorse och frågade om jag ville jobba. Klart jag vill men omöjligt i detta skede. Tur att jag gick av igår, annars hade jag väl varit halvt döende. Min hals är som en igentäppt toalett.

Känns som att allt ska hända när jag minst behöver det. Fysprofilen börjar ikväll och skulle fått jobba idag och imorogn om jag ville! F*n.

Äta frukost, dricka massa vatten, gå och lägga mig. Vi hörs när jag kommit ur sängen igen.

// #19


hmmm??

Sitter här och funderar igen. Förlust med 6-1 mot Diö. Vad hände?

Jo såhär är det. Första perioden kan jag inte säga så mycket om då jag var tvungen att gå av efter tio minuter. Dyngförkyld, ont i halsen och lite småyr på banan gjorde att manne fick hoppa in istället och gjorde det väldigt bra med sin kvickhet.

Vi åker inte tillräckligt mycket skridskor. Det är det enka svaret. Annars gör vi en hyfsad match. Vi gör det vi pratat om mer och mer och från läktaren ser man att vi verkligen försöker. Håkan sa det bra efter matchen att det är detaljer som behöver finslipas. Försvarszon. För vi skjuter ändå hela 41 skott men gör bara ett mål. I anfallszon snurrar vi friskt men det är kontringar Diö levde på idag. De är helt enkelt för dumma för att ha ett eget spel. Förlåt om det är någon Diö-spelare som läser detta men det är sanningen. Knacka sarg och åk bara. Forechecka med tre man och vara överallt och ingenstans. Visst det fungerade idag men när vi möter de nästa helg i hemmapremiären kommer det inte funka. Visst dom gjorde det bra, skridskorna gick som trumpinnar på de och de var heta. Det var skillnaden. Hade vi kommit upp i normal standard och tagit lite bättre avslut vinner vi den här matchen enkelt. Men det gjorde vi inte.

Jacob Svensson gick av efter första då han med kände sig krasslig. Tre matcher på fyra dagar får sina spår och det är ett par killar som inte känner sig helt 100. Ingen ursäkt men en liten förklaring kanske varför vi inte åkte skridskor? Jag vet inte. Svårt att sätta några bra ord på matchen då jag som sagt tyckte det såg hyfsat bra ut från läktaren. Förutom i försvarsspelet och att vi ger de mycket kontringar. De gör två mål de sista trettio sekunderna och det ska inte få hända.
Målet gjordes av Lucas Karlsson assisterad av Victor "cap" Höglund.

Vi måste visa att vi har lite jävlaranamma nästa helg och lite stolthet. Nästa vecka ska vi finslipa detaljer och träna träna träna. Som tur är har vi många bra träningsmatcher kvar och om man ska vara positiv så kan det inte vara helt fel att förlora i början. Det gör att vi blir ännu mer målvetna och vill träna och finslipa ännu mera.

Det är bara att ta med sig både det postiva som vi ska göra ännu bättre och det negativa som vi ska göra till något bra. Det kommer komma. Tålamod, träna och mycket hockeysnack på träningarna så kommer vi bli redo.

Nu ska jag sova. Hoppas jag mår bättre imorgon men det tvivlar jag på. Riktigt hängig och halsen är inte i form. Avslutar kvällen med en varm kopp te och hoppas det mjukar upp halsen lite.

Förresten, bra initiativ Zoder! Någonstans måste vi börja. Hoppas de hör av sig. Härligt att det finns sådana som du som brinner för det och gör något åt det. Det gillas!

Nya tag och ny träningsvecka imorgon!

// #19

Sovdags

Varit nere och kollat Kalmars 95:or som har cup hela helgen. Mötte Nybro i kvarten ikväll och efter 1-1 ordinarie matchtid så blev det suddenstraffar. Det avgjordes inte förrän femte omgången då Nybro kunde avgöra efter Kalmar missat. Synd då jag tycker Kalmar hade det mesta av spelet och Nybro verkade tro att det var VM i icing ett tag.

Det blev NHL till slut. Andersson bjöd in till sin lya där jag, calle, Andersson, danne och Hallberg lirade. Blandade resultat då Andersson åkte på tre förluster mot calle. Calle fick genast lite "skalle" och utmanade mig. Jag vann KLART med 7-2 matchen och calle kunde få på sig kepsen igen. Sen spelade Andersson upp sig och slog mig med 7-4. Starkt. Calle ville ha revansch och klassade ut mig med hela 10-2. Därmed fick han ta av sig kepsen då hans "skalle" blev alltför stor. Avslutade det hela med att Hallberg slog Danne med 4-1.

Tortellini innan läggdags och gameday imorgon. Underbart.

// #19

Svar till Zoder

Jag håller med dig Zoder. Till viss del. Visst att vi måste upp en division och att vi måste ha några fina namn att marknadsföra med. Men innan vi får den ekonomin (har ingen aning om hur ekonomin är men hade vi haft så pass bra ekonmi borde vi ju värvat?) att kunna värva så pass bra spelare måste vi få upp intresset på andra sätt.
Sponsorer, publikintäkter och liknande. Kommer det mer folk på matcherna genererar det i mer sponsorer och mer pengar. Och framförallt ett stöd på läktaren som kan vara guld värt i kvalet. Hittar man på lite aktiviteter på matcherna kasnke man kan få lite folk på matcherna? Samtidigt som vi måste spela bra och vinna.

 Lustigt att barometern inte varit och gjort ett reportage? Vi är ju ändå det enda hockeylaget i Kalmar nu.

Förstärkning

Tre inlägg på en timme. hehe. Ville bara meddela att Emanuel Berglund är tillbaka från sjukdom. Kvick liten spelare som är svår att komma åt.

Tack manne för uppdateringen!

Hej på er

Klack?

Har hört något litet surr om att vi har en klack? Om det är någon i klacken som läser denna blogg så kom gärna med idéer om hur vi ska få mer fart på hemmamatcherna. Kanske anordna något till varje hemmamtach för att locka mer publik? Det går ju göra hur mycket som helst.

Kom gärna med förslag alla ni som läser detta. Det ska vara tryck i ishallen och stort intresse för Kalmar Hockey i år! Och då måste vi ha hjälp från utomstående. Vi är tacksamma för alla hjälp vi kan få!

// #19

Före match

Nu har jag äntligen intagit sängläge efter en hektisk dag på jobbet. Jag gör det med ett stort glas mjölk, marabouchoklad och datorn i knät.

Har hunnit smälta gårdagens match mer nu och hunnit tänka och fundera. Det känns som vi måste träna lite mer basic i försvarszon. Vi måste ligga tätare på motståndarna så de får så lite tid som möjligt att ta ett beslut. Visst att vi möter Boro, de får vi "tillåta" snurra för de är kanske några snäpp bättre, än så länge. Men det hände även mot Lenhovda i torsdags då Lenhovda, som bara varit på is två gånger, fick tillåtelse att stå i offensiv zon och leta leta leta pass. Där måste vi känna deras andedräkt och sluta peta med klubborna. Det blir lättare för backar och centrar att vinna pucken. MEN då måste vi forwards ner och hjälpa till backarna så de kan spela upp. Snabbt och djupt ner i ficka, snabbt pass upp av backar och tjoff, så är vi ute ur zon.

Morgondagens match börjar närma sig och division 3-laget Diö står för motståndet. De åkte på en förlust i första träningsmatchen mot Glimma Hockey med 9-6. Tydligen så hade de två bra perioder och ledde med 5-1 efter första för att sedan förlora sista med 5-0. Vet inget om laget annars men det ska bli kul att möta ett gäng som spelar i en annan division 3-serie.

Vad jag tror så ska Stefan Lundin och Jesper Hllberg vara med imorgon och även hoffa kommer till spel efter att varit borta mot Boro.
Imorgon gäller det att fortsätta göra det vi pratat om tidigare. Imorgon vill jag se ett rakare spel fram till mål och det är något Håkan predikar för mycket. Tror det gäller mig mest faktiskt. Jag måste ta enklare avslut om jag inte har någon annan utväg. Vi måste alla skjuta mer än vad vi gör. Lägg skiten på mål. Det sämsta vi får är en tekning i anfallszon. Sen vill jag se ett tajtare försvarsspel och forwards som är i fickan INNAN back har vunnit puck. Jag känner att vi måste ta ett teoripass där alla sätter sig och lyssnar på vad "flage" har att säga. Vi vet redan det men vi måste printa in det i skallen så vi har det i ryggmärgen.
AAh det är så mycket jag vill träna på, vi ska vara sånär som robotar fast med grym improvisationsnivå. Improvisation? Säger man så? Aja ni fattar vad jag menar.
Vi vill ju så väl alla gånger när vi vill hitta en pass även fast det inte går. Istället för att knacka den i sargen och låta någon åka i den tomma ytan så blir det några gånger att vi letar och letar och till slut blir vi så pressade så motståndarna kommer närmare och närmare och till slut hinner ta pucken innan vi spelat. Det är helt okej att knacka sarg. Hellre det än att vi tappar puck och blir tillbakapressade.

Man skulle haft ett xbox och nya NHL nu. Ligga i sängen hela kvällen och lira.

Hittade ett grymt citat som verkligen passar in på gårdagens match.

"You miss 100 % of the shots you never take"
Wayne Gretzky

// #19

Jobb

Stressade precis till jobbet. Fick reda på att man har sovmorogn till elva. De var snälla och gav mig en bil så jag kunde åka hem igen. Så nu ska jag äta min andra frukost fast i lugn och ro.

Har kommit över matchen lite från igår. Men fortfarande snurrar tankarna och jag vill träna, finslipa. träna lite till och finslipa massor! Kan inte vänta tills imorogn.

Sitter och lyssnar på Christian kjellvander. Lyssna på honom om ni inte redan gjort det. Det gör min morgon.

Veckans låt: Christian Kjellvander - Poppies and peonies
http://www.youtube.com/watch?v=GjXVJYPt8vQ

Nu ska jag vila mig till jobb.

// #19


Stortorsk

Det blev förlust i säsongens andra träningsmatch borta mot Boro/Vetlanda som var lite bättre överallt. Personligen är jag riktigt förbannad över resultatet. Jag tål inte att förlora sådana här matcher.
Jag vet att det bara är andra träningsmatchen.
Jag vet att Boro är ett tippat topplag i tvåan.
Jag vet att vi har mycket skador och sjukdomar.
Jag vet att vi inte spelat ihop särskilt länge.
Jag vet jag vet jag vet.

Ta mig på rätt sätt nu. Får man stryk med 8-1 oavsett vilka det är emot så måste man få vara tjurig efter matchen. Jag tycker faktiskt att vi kan genomföra matchen bättre än vad vi gjorde. Men det kommer senare. Jag vet.

Positionsspelet i försvarszon, anfallszon, varianter, uppspel, styrspel. Det hade Boro redan klart. Det var många gånger de inte ens tittade upp innan de slog passen för de visste att det finns en där som tar emot. Vi har detta klart också i viss mån, men vi tappar på att vi har många skador och inte kan prata ihop oss ordentligt i femmorna då backarna rullade på fem stycken och ibland även centrarna. Men det kommer komma, det vet jag för individuellt är vi med, nu gäller det att finslipa detaljer, varianter och liknande. När Premiären kommer vill jag att varenda liten sekvens som kan uppstå ska vi ha en plan för. Det krävs om man ska steget.

Matchen då. Första fem minuterna hänger vi med bra men sedan tappar vi mer och mer. Första perioden slutar med en komfortabel  3-0 ledning för Boro då vi endast orkade med 2 skott. Andra och tredje kommer jag inte gå in så mycket på då vi får tacka Boro för att de visade vad som komma skall efter jul. De drar isär oss ganska bra, snurrar, screenar i anfallszon och var oerhört täta i sitt man-manspel i försvarszon. Därav får inte vi det där trycket mer än några enstaka gånger. MEN när vi kom in gjorde vi det bra. Det var inget fel på inställningen hos oss och alla slet och kämpade. Vi hade bra perioder och faktum är att de gjorde 4 mål i pp. Domaren blåste sönder matchen ganska mycket då fem-mot-femspel knappt existerade långa stunder. Vi släppte tyvärr in 2 baljor när vi hade pp men det kan man inte hänga upp sig på. Det är individuella misstag och såna händer varje match. Det vi måste tänka på är att få ihop kollektivet. Alla ska veta vad man ska göra i varje situation. Det ska inte finnas några frågetecken när serien börjar. Och det kommer det inte vara heller för Flage och Borg vet vad som behöver förbättras och vi kommer stå där efter jul och vara beredda att möta divison 2-lag. Det är jag övertygad om. Men tills dess är det hårt jobb som gäller och för mig gör det inget om tränarna blåser sönder träningarna i två veckor framöver för att peta i styrspel och uppspel och liknande. Sammanfattningsvis tycker jag att det ser bättre och bättre ut ju mer vi får spela ihop och det är skönt att vi har tre träningsmatcher denna helg och många ispass varje vecka. Boro var för bra idag och det är bara att gratulera Boro till en stabil match. Skotten slutade 48-11.

Målet gjordes av Stefan Lundin i fem mot tre snyggt assisterad av Daniel Johansson.
Jag vill ge beröm till Jonte i målet som tog många "omöjliga" puckar idag och var väldigt följsam i målet. Beröm också till Jacob Svensson som jag tycker var riktigt bra idag. Stabil, MODIG och pucksäker. Gick in i varenda närkamp 100% och hade en riktig jävla kämpaglöd!

Ny match på söndag men den skriver jag om efter jobbet imorgon.  Kom gärna in till Intersport baronen imorgon om ni vill snacka hockey, om jag inte är upptagen och står och säljer ett par skor.

Vi tar nya tag och ladda inför söndagen.

// #19




Från spelarbussen

Fick låna Mackan Arvidssons macbook och iphone så nu sitter jag här med den senaste tekniken och bloggar. Ville bara säga att vi har fått tillskott. Stefan Lundin, ny från Virserum, har kommit tillbaka från skada och ska vara med ikväll! Viktigt då vi kan utnyttja våran skrikdskoåkning ännu mer. Jesper Hallberg anländer lite senare under dagen då han tar bilen upp på grund av att han var tvungen att jobba klart. Där har vi en bra back som kan smälla på lite. Vet inte hur mycket han ska spela idag men han ska vara med och känna på det. Passar bra då vi bara har fem backar att tillgå då "hoffa" jobbar.
Nu är vi snart framme så ska trycka i mig en riskaka och liten vatten till.
Skriver om matchen när jag kommit hem.
// #19

Intro

Sitter och letar lite efter en introlåt. Någon som har förslag? Kommentera gärna om ni har något ni tror skulle passa.

Kolla in det här introt som Chicago Wolves bjöd på i AHL.

http://www.youtube.com/watch?v=u_fcV-v2LoE&feature=related

Lite overkill men grymt att komma ut som spelare till detta och kul för publiken.

Det kanske skulle vara något för oss?:)

// #19


Uppe med tuppen

Uppe med tuppen, känns det som iallafall. Har precis dragit i mig hotellfrukost på scandic där min far övernattade inatt. Blev förvånad när jag hör någon ropar: tjena lövet! Då är det Simon (mj) som står där och i fin skjorta och jobbar. Han fick en skopa välförtjänt beröm av pappa också efter gårdagen.

Sitter här och funderar på matchen ikväll. Det kommer gå snabbt ikväll. Väldigt snabbt. Men det är såna här matcher vi ska spela efter jul så det är perfekt att få möta så bra motstånd som möjligt så att vi förstår vad som krävs för att ta steget upp. Boro har förlorat sina två första träningsmatcher så de borde vara riktigt revanschsugna. Ikväll gäller det att vi spelar det enkla spelet i 60 minuter. Annars blir det jobbigt. Det vi också ska göra är att åka skridskor. Vi har ett otroligt skridskostarkt lag och det ska vi utnyttja.

Cristoffer "hoffa" Carlsson kommer inte till spel idag på grund av jobb. De som varit skadade är fortfarande skadade och förhoppningsvis kommer de flesta tillbaka nästa vecka. Annars är laget intakt från gårdagen. Vet inte hur "Flage" har tänkt sig men det ser väl ut som att vi börjar som vi började igår med två centrar som spelar varannat byte.

Pratade med Hallström igår kväll när han kom hem och tydligen hade det gått hål på läppen så det blev ett par stygn.

Glömde skriva det igår men junisarna som kom in igår, Jacob Strandberg och Victor Karlsson, var väldigt duktiga och det enda sättet att se att de var födda 94 var på deras storlek. Moget spel och inget krångel. Bra jobbat! 

femmorna såg ut såhär igår:

Mål: Simon Törnqvist avb: Jonathan Skymbäck

Första: Daniel Johansson   Calle Hallström
Jag         Mackan Arvidsson       Victor Höglund

Andra: Kristoffer Storm   Jacob Svensson
Emil Ågren     Mikael Ekeberg      Josef Båtelsson

Tredje: Cristoffer Carlsson   Lucas Karlsson
Christopher Ayres   Dennis Österlund   Jacob Strandberg/Victor Carlsson (varsin period)

Första perioden rullade mackan och micke på centerrollen, sen gick Dennis in som center och junisarna fick en period var.

NU ska jag slänga in en tvätt innan jag ska läsa lite andra roliga hockeybloggar. Lägger in lite länkar på de bloggarna. Det är intressant läsning för oss hockeyintresserade.

Vill avsluta med att jag tycker det är roligt att så många redan har hittat hit. 76 unika läsare igår tror jag är en bra början? Ja det tycker jag iaf.

Efter-matchen snack kommer ikväll när jag kommer hem ungefär samma tid som igår.

// #19

Lenhovda - Kalmar 2-7




Okej min far är väl ingen fotograf men det blev ett par bilder i alla fall. :) Förresten fick Calle Hallström en puck på munnen och åkte till sjukhuset och troligtvis sy ett stygn eller två. Ska dock inte vara någon fara för morgondagen. Han får väl helt enkelt köra i galler.

Lenhovda - Kalmar 2-7


Vinst!

Vinst med 7-2 mot lenhovda i första träningsmatchen. Spelet var inget att hurra för då alla nästan var föt taggade och ville vara överallt. Lenhovda hade det tufft matchen igenom men de kan skylla lite på att de faktiskt bara varit på is två gånger denna säsong. Första perioden var vi väldigt stirriga och ibland liknade det en myrstack men vi gick ändå till periodpaus med 3-0. Andra började bättre men vi föll igenom lite i mitten av perioden och fick med oss 2-1. Tredje pratade vi om att vi skulle ta till det enkla spelet och utnyttja våran skrikdsoåkning och det gjorde vi. Tredje perioden slutar 2-1 men den perioden tycker jag det ändå är klasskillnad. Vi vinner med 7-2 utan att egentligen spela bra. När vi får igång spelet, vilket vi kommer, så kommer vi bli ruskigt svårspelade.

Min egen insats var inget att hurra för men skönt för självförtroendet att få med sig 1+3. Får tacka mina kära lagkamrater som gjorde mål på mina pass.

Målen gjordes av: Marcus Arvidsson 2, Victor Höglund 2, Lucas Karlsson, jag och Chris Ayres.

Match imorgon igen mot Boro/Vetlanda. Där har vi en riktig värdemätare och det ska bli kul att spela. Ser verkligen fram emot att möta de då jag tror det kommer bjudas på hög fart från båda lagen och mycket bra hockey.

Bilderna från matchen kommer upp lite senare ikväll för nu måste jag fan få i mig något att äta innan jag tuppar av. Kommer bli mer ingående om matcherna i framtiden men jag börjar lite lätt i början.

Som Andersson skrev i kommentaren.

Man gör inga poäng med skivstång heller.

// #19


Bilder

By the way. Har fått låna kickis kamera ikväll så ska ge den till farsan som kommer ner från motala ikväll för att kolla på matcehn idag och imorgon. Laddas upp ikväll!

//#19


GAMEDAY!

Ikväll smäller det! Första träningsmatchen för säsongen. Vad jag har hört har inte lenhovda haft is speciellt länge då isen krånglat. Bara att göra det bästa av situationen och vi tackar att vi ändå får komma och spela.

Under veckan har vi fått träna mer och mer spel då det kan behövas för att så när komma in i lite matchtempo. Har sett bra ut på träningarna och det är tänkt att vi ska spela publikvänlig hockey som blir agressivt med mycket fart och utnyttja vår fina skrikdsoåkning. Flage har mycket goda idéer och lyssnar vi på honom i år kan det bli riktigt roligt efter jul.

Nu ska jag koka pasta så att man har lite käk i bussen. Kommer med ett litet matchreferat lite senare ikväll när jag kommit hem.

"Man gör inga poäng i spåret"
Wayne Gretzky

// #19

Uppdatering

Då jag blev pålurad en iphone med fri surf av en 3-försäljare på stan igår kommer jag ha möjlighet att blogga direkt efter matcherna i framtiden. Ska försöka få några av ord av tränaren efter varje match så det blir som ett matchreferat. Hoppas detta kommer uppskattas. Iphonen skickas i slutet av veckan så det kommer ta en vecka men det får man stå ut med.

Vätskepåfyllning innan läggdags och imorgonbitti är det hockeygym eftersom jag inte jobbar.

Godnatt!

Första inlägget

Hallå! Här kommer det första inlägget av den nya bloggen. Tanken är att jag ska skriva lite om vad som händer inom laget för att få er hockeyintresserade en chans att få veta vad som händer. Jag som skriver heter Christopher Löfgren och är ny i Kalmar för i år. Flyttar ner hit för att få ett miljöombyte och än så länge har det gått mycket bra. Har spelat för LHC j18 och senast i Motala HC i både div.1 och div.2.

Vill först gratulera Togge till sin nyfödda och samtidigt tacka han, calle och Hallberg för tårtorna då de har fyllt år.

Lagkapten i år kommer vara Victor Höglund vilket är ett mycket bra val. Bra kille som kan ryta till om det behövs och har respekt av spelarna. Assisterande kommer att vara Mikael Ekeberg som kommer tillföra rutin och en härlig positivitet. Den andra assisterande kommer att vara jag, vilket är en stor ära eftersom jag bara bott i Kalmar i knappt tre veckor. Finns många andra som kunnat ta min roll då vi är ett härligt gäng där alla är seriösa och drar åt samma håll.

Match imorgon mot lenhovda och vad jag har hört är det en av de kallaste hallarna i Sverige. Vi har ju en del skador vilket innebär att vi kommer åka till lenhovda med tre femmor och eventuellt en eller två juniorer. John Borg, Jesper Hallberg, Stefan Lundin, Victor Andersson, Mikael Friberg och Togge är alla skadade och kommer inte vara med imorgon.

Vi har två matcher till denna vecka då vi möter Boro/Vetlanda borta på fredag kväll och Diö borta på söndag.
Ska försöka skriva några rader om detta efter matchen imorgon kväll.

I torsdags kom all utrustning och det var som vi satt och väntade på att Kalle Anka skulle sluta och tomten skulle komma. Nu hoppas nog Benny, materialansvarig, att alla är nöjda och belåtna. Annars lär han gå i taket:)

Kör ett gammalt tryck jag såg på en easton t-shirt. Eat.Sleep.Hockey.

På återseende!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0