Jaha

Nu har det några dagar gått sen vi vann serien och man har hunnit smälta det lite. Självklart är man ohehört stolt och glad, men får inte glömma att det är långt kvar till vårt mål, som är div.2. Med 4 omgångar kvar av serien så kan vi inte slappna av. Vi måste gnugga på och alla matcher är lika viktiga. Framförallt måste vi vara förberedda när allvaret börjar. Nu tycker jag vi borde lägga mycket träning på matchavgörande situationer såsom PP, boxplay, uppspel, spelvändning och kampövningar. Vi skall ha dom rätta förutsättingarna i år och sen är det upp till oss som spelar att ha rätt inställning och attityd.

Vi har i veckan tyvärr drabbats av lite sjukdomar i laget. Mackan,hoffa,kecke,friberg och jonte ligger hemma och kurera sig. Hoppas många av er kommer till träningen ikväll så femmorna kommer på plats.
På söndag möter vi lenhovda borta. Lenhovda som spelar om en playoff plats och har mycket att spela om. Det kommer bli en tuff match och det gäller att alla är med från start. Ryktet säger även att några supportes har hyrt minibuss med. Kul ! Laget kommer droppas in på if.kalmarhockey.se under kvällen.
 

Var även och Kollade på j-20 i Tisdags, khk hemma. Trots förlust med 0-5 tycker jag vi stoppade de 3 a-lagspelarna (från div.1) . Andre Jönsson som fyller 30 i år gjorde 1 ass. Säger väl det mesta!

#17

SERIESEGER!!

ja vi spelade hem seriesegern genom att vinna mot ha 74 ikväll. 6-0 blev det tillslut inför helt otroliga 743 åskade.
Första perioden börjar vi lite nervöst och det syntes även på spelet. Mycket felpass och ingen fart på rören, det gjorde även att vi drog på oss några onödiga utvisningar. Spelet blev ryckigt på något sätt och alla kom inte in i matchen ordentligt. Vi gick ändå till paus med en 1-0 ledning. Emil ågren snappar upp en pass från chris på bottre blå, kommer halv fri och har två man klängande men trots detta lyckas han lura målvakten och lägger upp den i taket, starkt gjort!

2:a perioden är vår starka i matchen och spelar ut ha74 fullständigt! 2-0 kommer efter en fin spelvänding, ågren tar in pucken och droppar till lundin, som prickskjuter upp den i högra krysset. Några minuter senare gör vi 3-0. Även det kommer efter en fin spelvändning där höcken spelar mackan i slottet som inte gör något misstag, snyggt! Efter det målet känner vi hur proppen går ur för ha74. 2 minuter senare gör 4-0 efter en grant PP mål, Höken får öppen kasse efter fint spel av hallberg och mig. 5-0 är också väldigt snyggt, Friberg grundlurar hela försvaret genom en sk. pausfint och spelar fram kecke som rakar in den i krysset.

Inför sista perioden lovar vi varandra att togge ska få hålla nollan. Vi spelar av matchen på ett hyggligt sett men slarvar tyvärr för mycket i egen zon. Dom skapar en del chanser men togge var rena väggen ikväll.
6-0 kommer när lundin gör sitt andra för dagen, då han kallt dribblar bort två man vid blå, tar ett par skär in och prickskjuter in slutresultat.

Vi gör kanske ingen "jätte" match men tycker andra perioden håller hög klass. 2:a femman visar vägen genom att göra tre mål, tycker alla krigade på bra trots att vi kan bli lite överambiösa ibland,framförallt i första perioden. Rikigt kul att se så mycket folk i hallen, hoppas vårt spel och hockeyn charmade er och att ni kommer tillbaka när kvalet börjar.

Godnatt och tack för mig

#17


Matchdag.

Idag var det åter igen dags för match mot HA 74. En ren seriefinal mellan två mycket bra lag. Vinner vi idag så vinner vi också serien om jag inte helt missminner mig och det är ju givetvis målsättningen.
Det finns egentligen inte så mycket att säga - det är fullt ÖS från start som gäller idag!!

Idag är det som så att sponsorerna bjuder på inträdet så en uppmaning till alla : Ta er till IFFEHallen och titta på en bra hockeymatch. Matchstart 17:00.

Laguppställning finns på ifkalmarhockey.se

På återseende i IFFEHallen klockan 17:00 !!

/ # 5


Allting är som vanligt

Ja vi fick sjunga vår segersång ännu en gång igår, vinst med 4-3 efter en stabil insats. Tycker vi spelar smart och ger dom inte så mycket lägen, det var väl isf i sista perioden då vi slarvade lite i egen zon. Ha74 får ganska billigt 1-0, sen gör dom ganska snyggt 2-0 i 5 mot 3. Där vi jagade alldeles för mycket puck! 2-1 kommer efter en presation av vår kanadensare (Chris) som vänder bort 2 man och frispelar lukas i slottet som lägger upp den i krysset. I andra perioden får vi ett ganska tidigt PP där jag hittar mackan på bottre som sedan styr upp den i nättaket. Trean kommer sedan när 1:a femman får bra tryck i anfallszonen. Calle lägger ner pucken mot mål och den dimper ner framför mig och kan gå runt målvakten o slå in den i öppen kasse. Tredje perioden är chansrikt åt båda hållen men Togge gör ett bra jobb i kassen. Med 5 minuter kvar av matchen gör mackan 4-2 i box. Calle stöter ut pucken och mackan kommer fri från kanten och hittar första kryss. Tyvärr gör vi det lite onödigt spännande och låter dom 3-4 i bytet efter. Dom plockar ut målvakten med någon minut kvar, lyckas skapa några vassa lägen men vi lyckas hålla undan och vinner matchen rättvist. Alla gör ett kanon jobb idag och visar moral när vi kommer tillbaka i matchen. 1:a femman visar vägen med 4 mål. Rille är fruktansvärd stabil och gör sällan misstag. Ekeberg som började på bänken går in och dödar utvisningar, kul å se! Togge spelar stabilt och motar 34 skott. Alla ska ha cred för en bra genomförd bortamatch.

Nu laddar vi om inför returmötet på Söndag. Hoppas att många kommer och stötta oss.

Väl mött/

#17

Direkt från bussen

Nu sitter vi i buss en påväg till Sävsjö och jag har absolut ingen aning om vart vi är någonstans. Så nu sitter jag , Andersson, Calle och Ågren här längst bak i bussen och snackar lite skit. Friberg ligger framför oss och sover, de flesta andra följer filmen. Idag ska det bli kul att spela match och det är ett taggat gäng som kommer till Sävsjö!
HA 74 är ett lag som vill spela hockey och det passar oss betydligt mer än att andra brunkargäng som finns i serien.

Idag är det fullt fokus och två pinnar som gäller!

Matchen går att följa både via vår hemsida ifkalmarhockey.se och på HA 74 s hemsida som jag tyvärr inte kan.


Återkommer senare!


# 5

Inför Ha74

Imorgon beger vi oss till Sävsjö för att spela den första av två seriefinalerna. Den andra matchen spelas hemma på Söndag. Vi har tränat på bra i veckan och har lagt mycket fokus på spelet runt kassen samt snabba spelvändningar. Just spelet runt kassen blir vikitgt eftersom Ha74 är ett bra bra defensivt lag och är också dom som har släppt in minst mål. Dom har även några spelskickliga lirare som vi ska ha koll på, men annars gäller det komma upp i samma anda som mot wettern. Gör vi det blir väldigt svårslagna. Förutsättingarna till en bra hockeymatch finns, då både lagen vill spela hockey. (Vilket det inte skyltas med i div.3 direkt)

Flage har finslipat om lite i femmorna efter Rydaholm matchen och vi ställer upp enligt (hemisidan)

Lasse börjar i kassen, simon tar dörren.

1:a

9.lukas
8.calle
17.andersson
13.mackan
12.höglund

2:a

10.rille
7.svensson
16.ågren
22.lundin
26.chris

3:e

6.hoffa
5.hallberg
25.båtelsson
27.dennis
23.friberg

Extra:

24.danne
18.ekeberg


Vi ses


#17

Vinst x2

Ja det blev 2 vinster under helgen. Rikitgt stark gjort med tanke på att j-20 spelade på lördagen också. I Fredags kan man säga att det var stor fest i iffehallen, (palace släng er i väggen). Vi vann med 8-3. Siffrorna kunde dock bli ännu större. Det var länge sen jag såg ett kalmarlag spela så bra hockey som vi gjorde, enkelt, rakt och inget kladd med pucken, plus en jäkla bra inställing. Det var ren propaganda hockey ibland. Spel mot ett mål. "Det var någon som sa att wettern var dåliga, jag skulle ville säga att vi gjorde dom dåliga"
Kan vi spela såhär i 60 minuter varje match lovar div.2 gott. Ödmjukhet nu boys bara...
Stort tack till alla våra supporters som gjorde matchen till något eget. Skönt att ha er i ryggen! Fortsätt så..
Gutt att lövet fick avsluta bra med, 4+1 från hans klubba. Övriga målskyttar: Ågren,Chris,Hoffa och mackan!


Gårdagens match går väl inte till historien dirkekt men ändå starkt att vinna med 4-2. Rydaholm är ett svårspelat lag och tycker tabellen ljuger lite. Det blev lite onödigt spännande och  borde avgjort matchen tidigare, tror vi hade 2 i virket samt 4-5 frilägen i det hela! Vi tar med oss 2poäng och en del fina kompinationer som vi har tränat på men resten har vi redan lämnat i rydaholm! Ekeberg,båtelsson,calle och mackan målskyttar!

Nu väntar dubbelmöte mot Ha74, borta på torsdag och hemma på Söndag!

Mer info om dessa kommer senare...

#17





Inför Wettern

Då var dags för match igen, och denna gång gästar HC wettern iffehallen. Vi har tränat på bra i veckan och alla är friska och krya. Jag är tillbaka efter min knäskada och börjar på bänken. Noterbart är också att lövet gör sin sista match för oss. Lycka till och kör hårt i motala sen!
Wettern är ett bra hockeygäng som vi tycker är roliga att möta. Vi dragit det längsta strået dom två tidigare matcherna och förhoppnings gör vi det idag också. Men det görs inte av sig själv. Det krävs en jäkla inställing från alla håll och kanter men samtidigt att vara kyliga och ha skallarna med oss.

Laget

Lasse börjar i målet, simon tar dörren

1:a
Lukas
Calle
Chris
Mackan
Höglund

2:a
Rille
Svesse
ågren
lundin
lövet

3:e
Hallberg
Hoffa
Ekeberg
Dennis
Friberg

Extra

Ahlin
Andersson
Manne


Matchen börjar 19.00. Hoppas på mycket folk idag, det är ju trots allt en fredags match vilket inte händer så ofta. Känner jag wildcats rätt så e dom minst lika taggade som oss ikväll. Vi ses/ #17







Gameday

Då var det dags för säsongens tredje match i serien mot Virserum. Ett lag som är svårspelat. Dem har fått in två riktigt duktiga spelare i Johan Hermansson och Daniel Rosenqvist från Vimmerby. Dessa leder deras förstafemma, så det gäller att vi är med från start idag!
Vi saknar endast Victor Andersson idag och det pga sitt knä som har svullnat upp. Han ska upp och göra en röngten på det nästa vecka tror jag. Exakt laguppställning finns på ifkalmarhockey.se .

Ska bli riktigt kul med match idag och det är fullt ös från start som gäller!

Kan också nämna att vår högt uppskattade DJ Stenberg har lyckats hitta Kalmar Hockey låten, så den kommer förhoppningsvis liras flitigt idag !

Alla till IFFEHallen!


/#5


Torsdag.

Idag vankades det träning för första gången sen i fredags förra veckan för mig pga förkylning och ont i halsen. Dem andra i laget som inte varit sjuka tränade i måndags med. Idag var det fokus på närkamps övningar och det är ju alltid bra även om det skördar sina offer. Det började med att jag landade snett efter en tackling och axeln fick sig en rejäl törn, bara ett par sekunder efter det åker Cap Höken in i stolpen som är längst bak i båset efter att ha försökt hoppa undan en tackling och smäller ansiktet rätt i den. En rejäl klocka är nog vad han kan förvänta sig imorgon!

Jag fick kliva av träningen och sätta mig på cykeln istället på order av sportchefen. Men vad jag har förstått så var det en bra träning med bra fart. Det är kul med alla junisar som kommer upp och tar för sig på träningarna med.


Kul att j18 fick vinna sin andra match för säsongen igår borta mot KRIF, 6-5 var slutresultatet om jag inte minns helt fel!

Ny träning imorgon med nya tag och imorgon är det även dags för veckans höjdpunkt - Veckans miss !

Tror att det kommer vara ett reportage om Lövet imorgon i Barometern så missa inte de för bövelen!

Annars så ska jag snart lägga upp lite spelarprofiler här på bloggen inom kort.

/ #5

Inställt!

Matchen mot IFK Gislaved imorgon är inställd pga alla sjukdomar som härjar i laget, tror vi fick ihop nio spelare och det går inte att spela en match med så få spelare. Även dagens j20 match mot Osby blev inställd pga sjukdomar!

Ismaskinen har gått sönder så träningen på torsdag ligger i farozonen tror jag ifall dem inte har fixat det som behövdes. Vi hoppas alla att det löser sig!

/ # 5


Dagen efter

Dagen efter match är man oftast lite småsliten och så är det defintivit idag. Jag har åkt på en riktig dunderförkylning och det är flera med mig. Blir nog tufft att få ihop tre femmor till j20 matchen imorgon, det allra bästa vore att flytta fram den tills alla sjukdomar och skador lagt sig lite.

Ikväll har vi både fys och is, jag kommer tyvärr inte medverka och det är nog många med mig. Förhoppningsvis är alla pigga och krya till på onsdag då vi möter Gislaved på bortaplan.

Denna vecka är tillhör en av dem tuffare - vi hade match igår, förmodligen j20 match imorgon, match på onsdag, träning torsdag, fredag och sedan match lördag och söndag! Men matcher är det roligaste som finns så det finns inte att klaga!

På återhörande !
/#5

Kalmar-Eksjö

Det blev två poäng till slut , trots att vi haft matchen i våra egna händer så lyckades vi släppa in dem i tredje perioden. Eksjö är oerhört svårspelade och har en rejäl köttmur framför eget mål vilket gör att vi får massa halvchanser bara. Vi har lite missflyt med.
 Hur som helst så gör Lövet 1-0 , Friberg slå sedan påpassligt in en retur och ställningen är 2-0, i detta läge känns det som att vi har dem men ack så fel vi hade. Efter schabbel på blå från min sida i powerplay så kontrar dem in 2-1. Känns så jäkla onödigt att släppa de när det är mindre än en minut kvar! Vi går till pausvila med en 2-1 ledning i alla fall.
1.39 i tredje perioden kvitterar Eksjö till 2-2 och det är plötsligt match igen. Men vi repar oss och Ågren gör i samspel med Lövet snyggt 3-2. Då känns de som att vi borde avgöra men icke, Eksjö kvitterar igen istället efter slarv i egen zon. Då tycker captain att det är dags att kliva fram och gör 17.26  4-3 på en backhand mellan benen på Eksjös målvakt. Efter detta blir Eksjö slaka och drar på sig en utvisning istället vi håller relativit enkelt undan och vinner matchen med 4-3 !

En och en halv period idag är riktigt bra då kommer Eksjö ingenstans och vi spelar riktigt stabilt. Sen släpper vi lite och då får dem göra sina mål vilket är helt onödigt.
Tycker att vi gör en riktigt bra laginsats och att Togge i kassen är ruskigt bra !

Nu laddar vi inför j20 match mot Osby på tisdag för att sedan åka upp till Gislaved på onsdag och tvåla dit dem!


/ #5


Gameday

Idag börjar serien igen efter ungefär två veckors uppehåll. Det ska bli intressant nu med tio matcher innan ett förhoppningsvis stundande playoff. Igår tränade vi två pass i IFFEHallen där vi nötte lite spelvändningar bland annat.

Idag saknar vi lite folk pga sjukdomar och annat. Calle och Lukas kommer inte medverka, med största sannolikhet kommer Victor Andersson sitta på läktaren pga sitt knä som är som en badboll! Danne kommer inte heller han medverka pga sin hjärnskakning han åkte på mot Wettern innan uppehållet. Jonathan "Kenny Conny Kenneth" Skymbäck är igång och tränar efter sina hjärnskakningar och kommer förhoppningsvis göra comeback inom en snar framtid!

Eksjö är ett lag som spelar väldigt tight och är bra på att försvara sig. Lyckas vi luckra upp deras försvar kommer vi gå med två poäng ur denna strid. Det är bara två poäng som räknas idag!

Slutligen hoppas jag att det kommer lite folk till hallen denna härliga januari söndag.

Vid tangenterna # 5

RSS 2.0