Gameday och vision 16/17!

Hallå!

Idag ser vi fram emot säsongens första match hemma i IFFE-hallen, matchstart kl. 16.00 Kom gärna och kikafart! Träningen i fredags var det bra fart och skärpa på. Under gårdagen var det några grabbar, bland annat Marcus Arvidsson och Mikael Friberg som satte upp den nya tv:n. Den nya loggan finns nu även i taket och det ser riktigt proffsigt ut därnere, bara spelet som ska börja se proffsigt ut ni också.. Ska försöka återkomma med bild.

Det har startat ett visionsarbete och nu behöver vi din hjälp! Första mötet äger rum imorgon måndag kl. 18.00 på Scandic i Kalmar. Du kan läsa mer här nedan på länken nedan, men har saxat ett utdrag från hemsidan:

Styrelsens vision är att vi till säsongen 2016/2017 ska:

  • Ha de mest välutbildade ledarna i södra Sverige
  • Ha de mest välutbildade ungdomarna avseende kost, mental träning, fysik och teknik.
  • Ha så låga kostnader som möjligt för barn och ungdomar avseende medlems- och spelaravgifter
  • Vara självförsörjande av spelare till junior- och A-lag men även fostra spelare till högsta elitnivå (elitserien, landslag och NHL).
  • A-lag på högsta möjliga nivå för att attrahera ungdomar att börja spela hockey
  • Ha det bästa arrangemanget kring våra matcher på senior-, junior- och ungdomsnivå

 

För att detta ska lyckas behövs DU! Kalmar HC tillsammans med Smålandsidrotten bjuder nu in dig till att vara med att påverka föreningens utveckling genom att i första hand delta på två möten som dels belyser historiken men mestadels handlar om framtidsvisioner. 

Frågor?

Ring Jonas Lindbäck på 070-926 75 28 (helst efter 17.00) eller mejla till [email protected]

  

http://www3.idrottonline.se/KalmarHC-Ishockey/Nyheter/Egnanyheter/KalmarHCVision20162017/ 

 

Ha det!

/Danne

 


Säsongens första gameday, skadan och mål i debuten!

Hallå!

Årets första gameday slutade med förlust (6-3). Känslan av att det var träningsmatch infann sig direkt när vi kom fram, detta då det tilltänkta omklädningsrummet var fullt av småkillar på väg in i duschen...

Tjommen, kommentar till matchen?

Vi var inte med riktigt från start, orsaker till detta är flera bland annat nya konstellationer, första match samtidigt som Kallinge startar matchen bra. Vi drar på oss någon utvisning vilket gör att det blir ännu svårare. 4-0 efter förta är givetvis inga bra siffror men det speglade matchen, vi blev långa i laget och Kallinge kunde stundtals åka sönder oss.

Till den andra perioden gjorde vi ett par förändringar vilket resulterade i att vi successivt växte in i matchen. Även om vi förlorar perioden (2-1) så vinner vi skotten med 10-17 och skapar mycket chanser. Vi har bland annat tre frilägen som vi inte lyckas förvalta. Det tråkiga med perioden var givetvis att vi åkte på två skador, dels Tobbe Englund som får en sträckning i nacken och dels Jacob Svensson som bryter handleden i samband med en tackling.

Mellan andra och tredje lovar vi varandra att fortsätta kämpa och går ut med målsättningen att vinna den sista perioden vilket vi också gör (0-2). Vi vinner även skotten i tredje med 9-14 och totalt med 31-41.

Kallinge vinner matchen helt rättvist men spelarna ska ha en eloge för att vi kämpar i 60 minuter.

Övrigt om matchen?

Vi kan nämna att vi idag hade sex stycken debutanter varav två spelare födda 98 (Hannes Porsefjord och Abel Mohlin) från de egna ungdomsleden. Dessa två gjorde en utmärkt jobb under matchen, nämnvärt är även att Abel gör mål direkt i sitt första byte (i krysset!) i sin debut.

Vad tar vi med oss från matchen?

Vi tar med oss lagmoralen, att vi inte gav upp trots att det såg mörkt ut efter första utan att vi kämpade på. Nu blickar vi framåt mot nästa match hemma i IFFE-hallen nu på söndag kl. 16.00!



Nymålat, nyfiken och nykomlingar

Hallå!

Helgen går mot sitt slut och vi går mot en ny vecka, en vecka som innehåller säsongens första träningsmatch och hemmapremiär!

Helgen har för övrigt till mestadels spenderats i IFFE-hallen där ett gäng från A-lagsorganisationen förstärkt med pappa och bror Friberg målat om omklädningsrummet. Grymt bra jobbat av samtliga närvarande! Resultatet blev mycket bra, eller bedöm själv här nedan:)

Lindbäck var lite nyfiken och skulle kolla vad som försiggick i omklädningsrummet men gjorde ett riktigt nybörjarmisstag när han lutade sig mot den nymålade dörren.. Hoppas jackan klarade sig.

KHK, nykomlingar i Hockeyallsvenskan som av naturliga skäl ligger mig varmt om hjärtat har fått en tuff start och tydligen ska Timo Leinonen gått och skadat sig vilket är ett tungt, tungt bortfall för KHK. Men det finns ingen anledning att gräva ner sig allt för mycket att inför tredje omgången fortfarande stå på noll poäng. Det är dels två storsatsande och förhandsfavoriter men än så länge mött, dels är det ju 50 matcher kvar att spela..

Det har varit lite frågor kring truppen och det enda jag kan säga är att planen är att truppen ska spikas under den sista träningshelgen innan seriepremiären.

Det har varit premiär på en dokumentärfilm om Olof Palme, en film som jag själv ännu inte sett men enligt FFs lagkapten Henrik Rydström ska den vara sevärd. Rydström som har Allsvenskans snyggaste shorts meddelar på sin twitter att även Palme bar ett par tajta shorts. Trots dessa ikoners smakfulla shortsval tror jag knappast att jag kommer få färre gliringar för mina tajta men ej uppsydda shorts..

Ha det!
/ Danne




KHC-legenden är tillbaka!

Hallå!

Under gårdagen blev det så äntligen klart med ny tränare och det är alltså Viktor Kovalonok som kommer att styra KHCs mannar kommande säsong. Denna lösning tycker jag personligen känns båda bra och inspirerande, Viktor var med lite i kulisserna för två säsonger sedan och känner till många utav spelarna. Jag ser det även bara positivt att han är en kulturbärare för Kalmar HC och på något vis är väl det en fin symbol för nystarten med föreningsnamnet när man lyckats knyta till sig Viktor som på många sätt är synonym med KHC.

Isen i IFFE-hallen är nu återigen en isyta vilket känns mycket bra. Tydligen var det något strul med den del av isaggregatet som skulle kyla ned isen längs med sargen.

Med största sannolikhet blir det minst en förskjutning av årets NHL-säsong. Den som vill ha lite hockeygodis från staterna och därmed lite "old school hockey" rekommenderar jag dokumentären om Flyers, the broad street bullies:
http://www.youtube.com/watch?v=Ms68m8ZP528

Ha det!
/Danne

IFFE-hallen, en avspärrad ishall?

Hallå!

Igår var det dags för ispremiär i IFFE-hallen vilket vi alla sett fram emot ett tag. Men detta efterlängtade återinträde var ett fiasko modell större redan från början och detta eftersom isen längs med hela långsidan saknade just is. Här stod istället koner vilket gjorde att ishallen mer liknade en avspärrning vid ett vägarbete än en ishall.

Vems felet är eller vari problemet ligger för att isen ej lever upp till kraven för att man ska kunna spela en hockeymatch har jag faktiskt ingen aning om. Men jag hoppas verkligen inte att föreningens lag behöver betala för dyr istid eftersom fakta är att IFFE-hallens is är i dagsläget ingen isyta. utan en isplätt som råkar vara i en ishall..

Lite godare nyheter är att det ska presenteras en tränare nu i veckan och detta får jag återkomma till när jag vet mer.

Avslutningsvis så är det bara att konstatera att det helt plötsligt blivit intressant att följa Frankrikes ligue 1 och detta beror självklart på att Zlatan spelar där. Rubrikernas man har hittills gjort samtliga av PSGs mål.. Jag såg faktiskt 1-2 segern där Zlatan gjorde bägge målen. Det som jag är mest förundrad med är hans pondus i sitt spel, med boll vill säga. När Zlatan bara traskar omkring på planen ser han stundtals helt ointresserad ut men nu är det väl så att det är inte direkt för sitt defensiva slit som Zlatan plockar ut en av världens högsta fotbollslöner..

Ha det!
/ Danne


Idag kammar vi hem storkovan!

Hallå!

Första september är här och därmed gör hösten sig påmind alltmer, vilket för egen del betyder att sommarlovet går mot sitt slut och på måndag blir det till att sätta sig i skolbänken igen men troligtvis för sista gången då det endast är en termin kvar av plugget!

Jag har fått lite fina tipps från proffstipparen Tjommen till V75 som är enligt följande:

Dagens spik: Avdelning 2 häst 5, Aristocat Boko.

Dagens luringar: Avdelning 5 häst 12, Playing tua
Avdelning 7 häst 6, Hamras one more.

Tjommens andelsspel kan du köpa i Berga spelbutik och de är heta just nu, bara i augusti månad har de spelat in över 700 000 kr!

Avslutningsvis så måste jag bara lyfta fram bröderna Persson, söner till materialen Mikael "Puffen" Persson. Dessa små yrväder kommer ner till omklädningsrummet med jämna mellanrum och fullständigt dominerar hela stället. Dessa grabbar snackar omkull vem som helst och deras besök bjuder alltid på lite bus och skratt.

Ha det!
/ Danne



RSS 2.0