Säsongens första gameday, skadan och mål i debuten!

Hallå!

Årets första gameday slutade med förlust (6-3). Känslan av att det var träningsmatch infann sig direkt när vi kom fram, detta då det tilltänkta omklädningsrummet var fullt av småkillar på väg in i duschen...

Tjommen, kommentar till matchen?

Vi var inte med riktigt från start, orsaker till detta är flera bland annat nya konstellationer, första match samtidigt som Kallinge startar matchen bra. Vi drar på oss någon utvisning vilket gör att det blir ännu svårare. 4-0 efter förta är givetvis inga bra siffror men det speglade matchen, vi blev långa i laget och Kallinge kunde stundtals åka sönder oss.

Till den andra perioden gjorde vi ett par förändringar vilket resulterade i att vi successivt växte in i matchen. Även om vi förlorar perioden (2-1) så vinner vi skotten med 10-17 och skapar mycket chanser. Vi har bland annat tre frilägen som vi inte lyckas förvalta. Det tråkiga med perioden var givetvis att vi åkte på två skador, dels Tobbe Englund som får en sträckning i nacken och dels Jacob Svensson som bryter handleden i samband med en tackling.

Mellan andra och tredje lovar vi varandra att fortsätta kämpa och går ut med målsättningen att vinna den sista perioden vilket vi också gör (0-2). Vi vinner även skotten i tredje med 9-14 och totalt med 31-41.

Kallinge vinner matchen helt rättvist men spelarna ska ha en eloge för att vi kämpar i 60 minuter.

Övrigt om matchen?

Vi kan nämna att vi idag hade sex stycken debutanter varav två spelare födda 98 (Hannes Porsefjord och Abel Mohlin) från de egna ungdomsleden. Dessa två gjorde en utmärkt jobb under matchen, nämnvärt är även att Abel gör mål direkt i sitt första byte (i krysset!) i sin debut.