Sensommar

Hallå!

Sitter här och försöker plugga, men tankarna glider lätt tillbaka till sommaren, här är ett litet klipp från när några kompisar är och badar lite på ett ställe som heter Torkö utanför Listerby. Håll till godo!


http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10150241783212338&set=t.508687337&type=3&theater
 

/Danne

Fribergs uppvärmning

Hallå!

Nytt för denna säsong är att det första vi gör när vi kliver ut på isen är en liten gemensam uppvärmning. De senaste träningarna har lotten fallit på Mikael Friberg som tagit på sig uppgiften med bravur! Uppvärmningen har innehållit allt från skridskoteknik till Friskis & svettis inspirerade övningar (vad har "Frippe" lärt sig detta!).  

I dagens upplaga av Östran kan du läsa ett repotage om Victor Andersson. I ett helt upplag kan du läsa om Kalmarsonen och vad han tror om säsongen som startar snart. 

Idag är det träningsledigt och jag har laddat upp batterierna inför morgondagens match med en hel del plugg, men ikväll blir det till att kika på Milan. 

Jag hoppas att så många som möjligt hittar ner till IFFE- hallen imorgon kl. 19.00 då vi ska ta revansch på Kallinge. Lite extra viktig är matchen personligen då man har en hel del gamla lagkamrater i motståndarlaget..

Vi syns i hallen!
/Danne

Jesper Hallberg och off ice

Jag kommer med dåliga nyheter här på bloggen, Jesper Hallberg har fått diabetes och kommer att vara borta från hockeyn på obestämd tid. Vi hoppas alla att Hallberg får kontroll över diabetesen och att han kommer tillbaka när han känner sig redo. Vi i laget har fått se honom en del i helgen när Jesper haft permis från sjukhuset. 

Hallberg var precis som övriga laget med under gårdagens off ice aktiviteter där Mikael "Kekke" Ekeberg och Christoffer "Hoffa" Carlsson höll i spakarna. Hela laget begav sig till simhallen för lite lek och bastubad. Snabbast i vatttenrutschbanan var Hoffa som med hjälp av både grym teknik och av fysikens lagar satte inofficiellt världsrekord på tiden 8.54. Imponerande! Sedan är det väl bara att krypa till korset och bekänna att jag personligen stod för kvällens största ryggplask på en meterssvikten..

Ikväll är det fullt fokus som gäller igen då det är träning, vilket innebär de sista förberedelserna inför torsdagens hemmamatch mot KRIF 2, som följs upp med bortamatch mot Västervik på fredagen. Personligen tror jag att det kommer bli två intressanta matcher då vi har revanch att kräva av Kallinge samtidigt som vi får mäta oss mot riktigt tufft motstånd mot div. 2 laget Västervik.

Vi hörs!
/Danne


Lärt sig av den bäste..

Min halvlillebror Julius Bergman är blott 15 år, men spelar i Karlskrona HK:s A-lag. Under gårdagens derby var det en Mörrumsspelare som startade ett litet bråk med Julle, som dock stod upp för sig själv bra trots att den andra killen var 195 cm och vägde en hel del mer. Som storebror känner man ju sig lite stolt, att han lärt sig något av en i alla fall.. ;-)

Efter en fullspäckad träningshelg blir det ingen isträning ikväll, istället har Kekke och Hoffa fått i uppgift att hitta på någon rolig "off ice" aktivitet. Ska bli spännande att se vad de har hittat på.

Ha det!
/ #24

Eftersnack med Jacob "Svesse" Svensson och annat som hänt under träningshelgen.



Det blev tillslut seger med 9-1 mot HA 74. Kommentar till matchen:


Idag gör vi nog vår bästa träningsmatch för säsongen och då i framförallt första perioden som var riktigt bra. Vi gör det vi har tränat på och tar oss fort ur egen zon, bitarna faller alltmer på plats. Sedan i andra perioden går vi ned oss och faller in i deras tempo och lite mer böljande spel. Men innan periodens slut lyckas vi återvända mer till vårt spel. Inför tredje perioden bestämde vi oss för att vinna sista perioden, vilket vi lyckades med. Synd bara att vi inte fick in tian också.

Sammanfattningsvis tycker jag att vi gör en bra match, HA spelade sin första match idag och det märks då de är lite sena in i närkamperna emellanåt. Starkt att vi håller oss lugna trots en del slag och hugg.


Träningshelgen är nu tillända, vad säger du om helgen Svensson?


En kul helg med en hel del träning. Under lördagen fortsatte den hårda träningen med mycket skridsko och en hel del kampövningar. Söndagens träning övade vi mer på spelmomentet med tyngdpunkt på försvarsspelet, något som vi behöver träna på men som funkade bättre på matchen.


Tack så mycket Svesse!


Tack!



Så över till lite annat som hänt i helgen:

        
Först och främst så blev André Nilsson Veckans miss efter en tuff kamp med Joel Thorén.

        
Vi har valt kaptener under helgen och det gav följande resultat: C Martin Gustafsson. A Richard Sjöbäck och Marcus Arvidsson.

      
Jacob ”Svesse” Svensson fyllde 21 i fredags, stort grattis till honom. Däremot måste vi ju ta upp det faktum att födelsedagstårtan uteblev helt, Svesse hade sedan hela helgen på sig att bjuda på tårta. Men någon tårta såv vi aldrig röken av…

         
Vår omvalde lagkapten Martin Gustafsson blev utan mat under lördagen då ingen hade räknat med att även coacherna skulle äta.. Men inte blev Martin allt för ledsen för det då sportchefen åkte och fixade mat istället J. Martin skulle på kalas på lördagskvällen och hade sådär småbrottom som man har ibland. Någon tyckte att Gustafsson skulle få en utmaning till kalaset och knöt helt enkelt fast skorna i taket inne i omklädningsrummet. Obekräftade uppgifter säger att Ola Nordin som var och kikade på träningen hade ett finger med i spelet här. (Bild  nedan)

     
Frågade Jonte ”Hextal” Skymbäck vad han tyckte var roligast under träningarna i helgen, och han svarade att det var på lördagens straffturnering då han inte släppte in en puck. Kan ju säga att han var ganska ensam om att ha det som höjdpunkt..

      
Avslutningsvis vill jag ge ett plus till Söderlund som skickade i hela laget lite Berocca innan matchen, något som satte fart både på det ena och det andra.

Over and out.
/Danne




En fågel viskade...

Har helt glömt bort att presentera förra veckans "vinnare" av Veckans miss. Säsongens första Veckans miss plockade Christofffer "Hoffa" Carlsson hem.


För övrigt kan jag berätta att Mackans mobil har varit på villovägar några dagar. Lyckligtvis är den nu återfunnen, Richard Sjöbäck hittade den i sin träningsväska... Frågan är om det är mest oroväckande att Sjöbäck lyckades få med sig den i sin träningsväska, eller det faktum att han först idag packat upp sin träningsväska och hittat den?

Imorgon torsdag väntar returmöte mot Lenhovda och veckans träningspass inför denna match har sett bra ut, med god skärpa och fint tempo.

Väl mött!
Danne 

Snabba puckar med Mikael "Kekke" Ekeberg



Namn:
Mikael Ekeberg

Ålder: 30

Längd: 178

Vikt: 101

Position: Center

Nr: 18

Säsonger i Kalmar: Tre i IF Kalmar Hockey (gjorde debut i Kalmardressen redan -98)

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Jobb, familj och vänner.

Smultronställe i Kalmar: Pappas terrass.

Han blir årets utropstecken: Daniel ”Rosa” Rosenqvist.

Bloggar / sidor du följer: Kalmarhc.blogg.se och aftonbladet.

Bästa hockeyminne: Det kommer i slutet av sessen när vi kliver upp till division 2!

Äter helst: Grillat, gärna vilt!

Det visste vi inte om dig: Har jobbat som tidningsbud, i fyra dagar. Sen sa jag upp mig. För tidigt.


Måndag igen!

Hallå!

 

Så var det måndag igen efter en fullspäckad helg. Under lördagen var det inkilning för de nya grabbarna i laget. Som under dagen bland annat fick springa runt på diverse uppdrag med bas från Lindö, där vi andra agerade tävlingsledning och gottade oss i sensommarvärmen.


Under söndagen hade vi lite eftersnack och sedan en tävling som innehöll allt från frisbee golf till fotbollskickar. Därefter följde tipspromenad med de stora frågorna: vem har missat flest frilägen? Vem har gjort flest mål de första matcherna? Vilken tid hade Friberg på 3 kilometer i somras? Osv.


Men nu börjar en ny träningsvecka där vi har ett returmöte borta mot Lenhovda på torsdag och ny hemmamatch mot HA 74 på söndag att se fram emot.


Ha det!

/Danne


Spelschema träningsmatcher

Här kommer spelschemat för de resterande träningsmatcherna, håll till godo!

Torsdagen 22/9 kl. 19.00: Lenhovda - Kalmar

Söndagen 25/9 kl. 17.00: Kalmar - HA 74

Torsdagen 29/9 kl. 19.00: Kalmar - KRIF 2

Lördagen 1/10 kl. 16.00: Västervik - Kalmar

/Danne

Eftersnack med Jonte "Hextal" Skymbäck



I kvällens hemmamatch mot Lenhovda blev det vinst med 7-1. Kommentar till matchen?


Första vinsten för säsongen vilket var skönt, och jag tror det var viktigt att vi fick göra några kassar ikväll. Vi möter ett typiskt Lenhovda som hugger en del med klubborna och spelar med lite tjuvknep, men vi försöker hålla det på en bra nivå.


Första perioden var inte bra alls och vi gör lite som det faller oss in, vi håller oss helt enkelt inte till vår spelplan. Samtidigt så åker vi inte tillräckligt mycket skridsko och spelar svårt över hela banan. Detta förbättras i andra perioden men vi får fortfarande inte tillräckligt stor utdelning. Vi skjuter över 60 skott idag och gör ändå bara sju mål. vi behöver se lite mera nät i framtiden och inte alltid försöka spela oss till öppen kasse. Detta har väl varit lite av vår akilleshäl men vi får jobba vidare på detta. Tredje perioden var vår klart bästa och vi får in fyra baljor och stänger matchen.


Vad tycker du om din egen insats ikväll?


Det var väl sådär, första målet går mellan benen på mig, och det får ju bara inte hända. Där ska jag vara bättre med klubban.  Sedan är det lite svårt, för de kommer ganska sporadiskt men när de kommer är det ganska farliga lägen men som jag lyckades ta ikväll.


Övrigt om matchen?


Alla spelarehöjer sig i sista perioden men kul för Richard Sjöbäck att få hänga dit två mål på sin födelsedag. Inför tredje perioden blev vi också lovade fika av Söderlund om vi lyckades göra fyra mål i sista, vilket vi gjorde. Hoppas han håller detta löfte och att det blir en stor tårta och godsaker!


Tack Jonte!


Tack!


Snabba puckar med Christoffer Carlsson



Namn: Christoffer Carlsson

Ålder: 27

Längd: 180

Vikt: 94

Position: Back

Nr: 6

Säsonger i Kalmar: Fjärde

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Jobb, flickvän, kompisar och jakt.

Smultronställe i Kalmar: Lilla puben.

Han blir årets utropstecken: Thomas Venturi.

Bloggar / sidor du följer: Kalmarhc.blogg.se

Bästa hockeyminne: Vinnare i Coca-cola cup med Småland.

Äter helst: Raggmunkar med fläsk.

Det visste vi inte om dig: Tycker om att lyssna på dansband. ”Wisex”:=)


Nya tag!

Efter söndagens förlust mot Kallinge 2,(mer om matchen finns på hemsidan www.kalmarhockey.com)  så har en ny träningsvecka startat. I måndags var det lite dålig skärpa på träningen, istället fick vi åka desto mer skridskor vilket jag tror att vi behövde. Igår Hade vi mer fokus på olika spelmoment så som urspel ur egen zon men också PP och BP. I dagsläget har vi två mer utpräglade PP uppställningar och två BP uppställnigar. Det var några spännande kombinationer som vi hoppas kunna bygga vidare på, först och främst till torsdagens hemma match i IFFE- hallen kl. 19.00.

I måndags var det även utprövning av skjorta och tröja som vi ska ha på matchdag. Ett kul initiativ från coach Söderlund som håller i trådarna.

Efter gårdagens träning var det många som hade brottom, brottom och lite hysch hysch. Inte nödvändigtvis hem till fotbollen eller för att se målen från Elitserien, det vankas inkilning och saker ska planeras...

Vi syns i hallen!
/#24




Snabba puckar med Martin Gustafsson



Namn:
Martin Gustafsson

Ålder: 29

Längd: 184

Vikt: 89

Position: Forward

Nr: 27

Säsonger i Kalmar: Tredje

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Umgås.

Smultronställe i Kalmar: Anderssons lya, om man får komma dit någon gång…

Han blir årets utropstecken: Daniel Rosenqvist.

Bloggar / sidor du följer: Inget speciellt.

Bästa hockeyminne: Hela säsongen i Asia League.

Äter helst: Raggmunkar med fläsk.

Det visste vi inte om dig: Rätt hyfsad på att imitera Håkan Lönngren.

 


Snabba puckar med Joel Thorén




Namn:
Joel Thorén

Ålder: 20

Längd: 184

Vikt: 92

Position: Back

Nr: 25

Säsonger i Kalmar: Första

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Skola och flickvännen.

Smultronställe i Kalmar: Relativt ny, har inte hittat det än.

Han blir årets utropstecken: Simon Israelsson

Bloggar / sidor du följer: Ska börja följa Kalmarbloggen.

Bästa hockeyminne: Spela SM-kval med Team Gotland.

Äter helst: Hemlagat.

Det visste vi inte om dig: Att jag ska plugga till sjuksköterska, det var ett oväntat val för många.


Snabba puckar med Carl- Henrik Adler







Namn:
Carl- Henrik Adler

Ålder: 26

Längd: 182

Vikt: 81

Position: Forward

Nr: 20

Säsonger i Kalmar: Femte

När du inte spelar hockey, vad gör du då? Skola och polare

Smultronställe i Kalmar: Studentbibblan

Han blir årets utropstecken: nya Gotlänningen (Joel)

Bloggar / sidor du följer: NHL.com

Bästa hockeyminne: Kval med Helsingborg Redskins

Äter helst: Stekt kycklingfilé med potatisgratäng

Det visste vi inte om dig: Mest högskolepoäng i laget


Snabba puckar med Victor Andersson





Namn:
VictorAndersson

Ålder: 26

Längd: 177

Vikt: 83

Position: Vänster Forward

Nr: 17

Säsonger i Kalmar: Nionde

När du inte spelar hockey, vad gör du då? : Jobbar, Umgås med flickvän och kompisar. Harrys

Ditt smultronställe i Kalmar: Lagmansgatan

Han blir årets utropstecken: Calle Hallström

Bloggar/sidor du följer: Kalmarbloggen såklart!

Bästa hockeyminne: När vi höll oss kvar i tvåan säsongen 04/05. 26 raka förluster i grundserien. Oslagbara i kvalet!

Äter helst: Kött eller Fisk

Det visste vi inte om dig: Tv-spels talang


Snabba puckar med Marcus Arvidsson




 

Namn: Marcus Arvidsson

Ålder: 21

Längd: 186

Vikt: 100

Position: Back, center

Nr: 13

Säsonger i Kalmar: Fjärde

När du inte spelar hockey, vad gör du då? : Umgås med vänner och spelar golf.

Smultronställe i Kalmar: Krögers

Årets utropstecken: Richard Sjöbäck

Bloggar/sidor du följer: Följer inte så mycket, mest Kalmarbloggen.

Bästa hockeyminne: tv-pucken med Småland. Vi kom trea.

Äter helst: Tacos.

Det visste vi inte om dig: bra på att bygga med Lego.


Förlust i första träningsmatchen

Det blev Osby som drog det längsta strået i gårdagens första träningsmatch hemma i IFFE-hallen. slutresultatet blev 1-3, men det var en jämn match och personligen tyckte jag att vi hade spelövertaget stora delar av matchen. Osby tog vara på sina chanser samtidigt som vi kanske emellanåt blev något ineffektiva.


Det var kul att få spela match igen, och för att vara första matchen fanns det en hel del goda intentioner som vi ska bygga vidare på. Kvällens utropstecken var enligt Östran, (och jag håller givetvis med) nyförvärvet tillika hemvändaren Simon Israelsson. Tidigare i Växjö J20. Mer om detta kan du läsa på: http://www.ostran.se/sporten/premiaerfoerlust_foer_kalmar_hockey


Enda Kalmarmålet stod Marcus ”lill tjommen” Arvidsson för, när han läckert sprätte upp pucken med en backhand assisterad av Daniel ”Rosa” Rosenqvist.


Idag har man förutom skola även hunnit med att införskaffa ett gymkort på Friskis. Men jag ser fram emot när vi ska få vårt eget gym i hallen, vilket förhoppningsvis ska vara klart till oktober/november.


Nu startar en ny träningsvecka som kommer att avslutas med bortamatch i Kockumhallen mot Kallinges div. 3 lag.


Vi hörs!
Danne










Match hemma i IFFE- hallen imorgon söndag kl. 16.00!

Imorgon väntar säsongens första träningsmatch, hemma i IFFE- hallen. Det är division 2 laget Osby som gästar oss och vi ser fram emot en kul uppgift. Matchstart kl. 16.00 Entré endast 20 kr!

Träningsveckan har sett bra ut och allt mer fokus av träningen läggs på det taktiska spelet. Det kommer säkert ta lite tid att spela in coach Henriks idéer, men jag tycker att alla grabbar i laget verkar vara sugna på utmaningen vi står inför under vintern.


Truppen inför morgondagens match:

Jonathan Skymbäck
Tobias Englund

Christoffer Carlsson
Jesper Hallberg
Carl- Johan Hallström
Daniel Johansson
Jacob Svensson
Joel Thorén
Malte Palm
Marcus Arvidsson

Victor Andersson
Mikael Ekeberg
Mikael Friberg
Jens Emilsson
Victor Höglund
Simon Israelsson
Daniel Rosenqvist
Richard Sjöback
Emil Ågren
Andreas

RSS 2.0