Så jävla gott!

Vi vinner matchen med 1-2 efter straffar och det är så jävla underbart just nu!

Vi har ett fantastiskt stöd från klacken ikväll - NI ÄR HELT UNDERBARA! Ni anar inte hur mycket det uppskattas. Helt fantastiskt!

Målskyttar: Stefan Lundin, Victor Andersson(straff), Chris Ayres(avgörande straffen).

Nu väntar kvalserien inom en snar framtid, när den börjar är det dock ingen som vet.

Andersson återkommer imorgon med en rapport!

/ #5

Playoff 2, match 2!

Då var det dags för match 2 mot Hässleholm. Vi är i detta nu påväg. Läste på deras hemsida att dem har en publikmatch ikväll vilket innebär fritt inträde. Så det blir säkerligen lite folk därnere ikväll. Wildcats kommer ner med minibuss och trumma med, jäkligt kul! Träningen igår såg bra ut, vi tränade powerplay och boxplay så det sitter förhoppningsvis lite bättre ikväll.

Det gäller att vi är på tårna från start idag och spelar enkelt i egen zon, det gjorde vi inte sist stundtals.

Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se.

Återkommer efter matchen!

/ #5


1-0 i matcher....

Ja det blev tillslut seger ikväll med 6-4. Detta efter vi tog hand om grejerna i sista perioden. Överlag gör vi återigen ingen bra match, men visar ändå moral och det är stark att tillslut vinna matchen !

Första perioden är lite nervös från våran sida. Vi spelar lite slarvigt och släpper till en del chanser. (Tycker vi bjuder på båda deras mål).. Vi vinner dock perioden med 3-2, efter mål av Hoffa, Höglund och Lundin.

Andra perioden är inte så mycket att säga om. Vi har redan hört det i omklädningsrummet och kan för att göra en sak enkelt, Bedrövligt !!!!!!!! Hässleholm vann den med 0-2 och det i underkant då togge höll oss kvar i matchen.

I tredje lovade vi varandra att bara gå ut och köra, inte tänka så mycket... Vi släpper lite på styrspelet och forcheckar istället, då deras backar är ganska tröga. Flage går även tillbaka till dom gamla formationerna och spelet fungerade därefter mycket bättre. Vi åker skridskor,smällde på  och tvingade hässlehom dra på sig utvisningar. Det blev lite matchavgörande eftersom 2/3 mål gjordes i PP. Tredje periodens målskyttar, Jag , Calle och Höglund.

Nu gäller det att ladda om inför fredagens match. Kommer bli tufft och det gäller att vi verkligen är på tårna om vi skall göra matchserien kort! 372 betalande idag också. Det tackar vi för och vi hoppas på ett återseende ...

Nu blir det OS....

Andersson

Playoff 2

Då är det dags för playoff två mot Hässleholm bäst av tre matcher. Träningen igår såg bra ut även om det kan bli bättre!
Har absolut ingen aning om hur Hässleholm är mer än att dem tog sex poäng på 36 matcher i division två. Det tillhör dock det förflutna nu. Det gäller att vi ger järnet från start och gör en riktigt bra match!

Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se.

/ #5

Vinst

Vinst med 8-2 i sista avgörande matchen mot lund. Efter Lördagens plattmatch var alla revanchsugna, och det syntes verkligen. Första Perioden börjar lite nervöst men när kecke prickar in 1-0 lossnar allt. Vi släpper den berömda handbromsen, åker skridskor och släpper pucken till varandra! Innan paus gör hoffa 2-0 med ett mäktigt slagskott från halva plan. I Andra perioden släpper vi in Lund lite onödigt i matchen när dom gör reduserar till 2-1.
Trots detta tullar vi inte på nåt och bara 3 minuter senare slår Ågren en riktigt fin smörpass till lundin som sen gör 3-1. 4-1 är en riktigt bjudning efter ett missat särspel från deras backar och jag kan bara lägga in den med backhand. Sista målet i andra perioden gör lundin sitt andra för kvällen med ett fin skott i skäret som leter sig in mellan benen på målvakten. I tredje pratar vi om att spela av matchen. 6-1 gör emilsson efter (ännu ett långskott). Hoffa gör 7-1 i PP, (hans andra för kvällen). Sista målet (8-2) gör mackan efter fin pass från Rille.

Summering: Flage gjorde om lite formationerna innan matchen för att vi skulle förstå allvaret. Vi tar det på rätt  sett och alla krigar in i det sista. Vi visar oss själva men framförallt för publiken att vi är ett bra gäng. Nya femmor kan vara en förklaring detta men även lugnet i båset kan vara nycklen. Skönt, då det blir mer fokus på rätt saker. Men Vi får inte glömma att lund gör ingen dålig match och har en del farliga lägen. Som tur visar Togge fin form och gör ännu en kanonmatch. Tycker även den nykomponerade "gammelfemman" visar vägen med rutin och gör också 4 mål. Men alla ska ha cred för vi reser oss efter lördagens skitmatch och går vinnande ur den här matchserien.

Nu väntar första matchen mot Hässleholm hemma på onsdag, matchstart 19.00

#17


Match 2 och 3

Vi börjar med gårdagen och konstaterar att vi gör vår sämsta insats på hela säsongen, ingenting går rätt, allting går emot oss. Vi åker inte skridskor, vi är tvåa i närkamperna och tar onödiga utvisningar däribland jag själv. Allt detta samtidigt som Lund spelar bra och är ett helt annat lag än i torsdagens match. Den enda som får godkänt är Togge som är riktigt grym i målet! Hoppas han fortsätter på samma nivå idag!

I dagens match är det vinna eller försvinna. Idag måste vi komma upp med skridskoåkningen, ta allt skitjobb och få in mycket puckar på mål. Dessutom ska vi visa vår publik att vi är ett betydligt bättre lag än det vi visade igår! Hoppas att publiken kommer tillbaka idag. Wildcats var suveräna igår så jag hoppas dem kommer tillbaka och stöttar oss idag.
Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se.

I dem andra playoff matcherna igår gick det såhär: HA74-Diö 2-1 1-1 i matcher där, Sannarp-Eksjö 5-3 1-1 i matcher och Sölvesborg-Wettern blev inställd pga oväder.

Nedsläpp i IFFEHallen 17:00

Nu jävlar kör vi !!

/ #5

Gameday

Om ett par timmar är det dags för match två. Vi leder med 1-0 i matcher och har allt i våra egna händer. Det lär dock vara ett helt nytt Lund som kommer upp till Kalmar idag så det gäller att vi är med från start.

Vi kommer ställa upp med samma lag som vi hade i torsdagens match, bortsett från Ekeberg är tillbaka ifrån sjukdom. Idag har vi dessutom Wildcats i ryggen, känns jäkligt skönt!

Vad Flage tycker inför match kan du läsa på ifkalmarhockey.se där du även hittar lagupptställningen.

Nu jävlar kör vi!


/ #5

Seger i match 1!

Det blev seger i vår första playoff match med ganska så klara siffror 0-4 blev slutresultatet. Vi började lite trevande och slarvade ganska mycket i vår egen zon, men vi växte ju längre matchen gick. I andra perioden spelade vi riktigt bra och vann skotten med 11-1. Lund spelade precis så som vi trodde, åker mycket skridskor, smäller på och spelar lite småfult. Vi vinner matchen helt rättvist och hade bud på mera, tror vi hade 5-6 ramträffar.

Matchen avslutas lite tråkigt då Danne får en rejäl spearing i skrevet, men det är rätt lugnt med honom nu.
Deras funktionärer är kaxiga efter matchen och säger att på lördag då blir det minsann andra bullar i Kalmar.
Vi tänker dock inte skänka dem en enda cm i vår hemmahall! Vi ska bara vinna på lördag!
Målskyttar idag: Josef Båtelsson, Victor Höglund, Marcus Arvidsson 2, det sista i öppen kasse.


Tycker annars det var lite skrällar idag, Eksjö slår Sannarp hemma med 5-2, Wettern slår Sölvesborg hemma med 5-2 och Diö slår HA74 med 8-4.

Nu väntar träning imorgon och lite finslipning på spelet.

Alla till IFFEHallen på lördag. Nedsläpp 15:00.

/ #5

Lund

Nu närmar vi oss efter att ha stannat och ätit. Det är lugnt och tyst i bussen och alla laddar inför vad som komma skall. Bredvid mig sitter fjunisen "Victor Vigan Masken JR Carlsson" och pillar på sin iphone, Calle och Friberg tar en tupplur Ågren läser en travtidning. Dem flesta andra kollar på filmen som rullar.

Hörde att klacken bilade ner till Lund idag. Känns jäkligt gott ha dem med sig!

Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se.

På återhörande efter matchen.

/ #5

Playoff dags!

Då var det dags för det vi alla väntat på ett tag nu - PLAYOFF! Vi är i detta nu påväg ner till Lund och det är ett taggat manskap vi kommer med. Det ska bli riktigt kul att spela idag.
Jag har absolut ingen aning om hur Lund spelar men jag kan tänka mig att det är som alla andra skånelag, åker mycket skridskor, smäller på och spelar lite småfult. Idag kommer vi efter ett par halvdassiga matcher , med lite halvtaskig inställning ner till Lund och är vråltaggade!

Lund verkar enligt deras blogg tro att vi glider ner som kungar på räkmackor. Det kan jag lova att vi inte kommer att göra idag.

Hoppas att vi får lite stöd från Kalmar på läktaren idag.

Återkommer en vända efter vi stannat och ätit.

/ #5

Seger!

Det blev seger i den sista seriematchen för säsongen och det med 9-2. Första perioden är väl hyfsad även om vi ligger under med 1-0 efter ungefär sju minuter. Vi gör väl till slut en halv hyfsad match även om det var lite lojt från båda lagen stundtals. Vi får lite power play idag och vi spelar faktiskt bra i PP även om vi bara gör två mål.
Det bådar gott inför torsdagens playoff match mot Lund. Ett Lund som idag förlorade sin sista seriematch mot Sannarp med 10-4.
Målskyttar idag: Undertecknad, Höken, Dennis, Lundin, Emilsson, Andersson x2, Båtelsson x2.

Nu väntar fys och is imorgon, is på tisdag och sedan är det playoff dags!
Ska bli jäkligt kul, det är det vi har gått och väntat på ett tag nu. Vi har 24 matcher utan förlust nu och den sviten ska fortsätta!

På återhörande under veckan.
/ #5

Gameday

Då var det dags för säsongens sista seriematch. Vi sitter just nu påväg till Linköping för match mot studentgänget Make Believes. Förhoppningsvis kan vi komma upp till samma nivå som vi har haft dem senaste matchen även om matchen mot Gislaved egentligen inte var speciellt bra!

Make Believes är absolut inget dåligt gäng så det gäller att vi är på tårna direkt idag.

Vi har några bortfall i dagens match. Chris Ayres är hemma med tentaplugg, Kecke har insjuknat, Mackan är hemma efter att ha fått ett rejält skott på foten under torsdagsträningen och Svensson har åkt till Bahamas för att fira sin mammas födelsedag. I övrigt ställer vi upp med ordinarie lag idag. Laguppställningen finns på ifkalmarhockey.se .

Träningarna i veckan har återigen sett bra ut och vi har tränat en hel del powerplay. I övrigt är det bra fart och alla är heltaggade.

Återkommer efter matchen.

/#5

!!-!

Vinst ikväll mot skillingaryd med hela 11-1. Vi gör en bra genomförd match och siffrorna kunde ha blivit betydligt större. Första perioden är ganska jämn men tycker det är vi som har dom vassaste chanserna. Tyvärr ingen större utdelning och den slutar 1-1, målet gjordes av höken. I andra kommer en rikitig islossning då vi gör 3 mål på 41 sekunder. Trots timeout och målvaktsbyte hänger inte skillingaryd med alls. I tredje fortsätter vi åka mycke skridskor och släpper pucken fint och vinner även denna period med 5-0.

Det börjar närma sig playoff nu och vi har två matcher kvar att spela, (gislaved på tis och make belivies på sön.)
Viktigt att vi gör det vi har tränat på oavsett hur lätt det går. Idag funkade vårt PP ok, (3 mål tror jag),  men finns lite kvar att slipa på. Nu kör vi med 2 PP formationer som endast sköter detta. Även 2 boxplay formationer är handplockade och det även det ser bra ut. Idag dödade kecke och båtelsson utvisningar som aldrig förr. Dessutom 1 kasse framåt på 5 byten. Nyförvärvet Jesper Emilsson gjorde sin första match i a-laget och gjorde 2+1.
Alla gjorde en stabil instats idag. Skönt att se Jonte tillbaks i kassen efter sin skada. Synd att han inte fick hålla nollan bara.

Målskyttar: Jag 2, Emilsson 2, Höken 2, Dennis 2, Kecke, Borg och Chris.

Återigen tack alla , för den fina sången

#17


Gameday

Så var det dags för match igen. Efter vår dyngmatch mot Lenhovda senast så hoppas/tror jag att alla är rejält taggade till dagens match. Vi möter Skillingaryd som vi brukar ha relativt svårt för. Dem ställer ofta upp med en rejäl köttmur framför målet och får dem ett ledningsmål så krigar dem oftast tills dem dör. Så det gäller verkligen att vi är på tårna och tar till vara på våra chanser om vi ska vinna dagens match.
Det är också oerhört viktigt att vi gör bra matcher inför stundande playoff. Just nu kan det bli tre lag om jag har förstått de hela rätt - Lund har just nu fjärdeplatsen och möter i eftermiddag Diö som har tredjeplatsen två poäng före Lund. Glimma ligger på femte plats med 22 poäng och har tre poäng upp till Lund. Vilka det än blir så ska vi tvåla dit dem!

Träningarna i veckan har sett bra ut, bra fart och bra fokus.

Vi fick i söndags in ett bra nyförvärv och det är den kalmarfostrade Jesper Emilsson som kommer hem efter 3,5 år i Tingsryd. Han har den här säsongen spelat i j20 superelit och kommer bli ett mycket bra nyförvärv! Han kommer idag spela i tredjefemman. Hela laguppställningen finns på www.ifkalmarhockey.se .

På återhörande efter matchen ikväll!

 

/ #5


RSS 2.0