Vinst, segersviten obruten!

Det blev vinst igår mot ett hårt kämpande Westbo Hockey. Första tio minuterna spelar vi riktigt bra bortalagshockey och tar också ledningen med 1-0 genom Josef Båthelsson efter bra förarbete av Chris Ayres. Sen tappar vi lite och vi drar på oss utvisningar och spelar inte alls den hockey som vi visat upp de första tio. Westbo både kvitterar och går upp i ledning innan perioden är slut. I periodpausen pratar vi om att åka mer skridskor och att ha tålamod.

Förstafemman visar vägen i andra perioden genom att göra tre mål genom Mackan, Andersson och Calle. Två av de målen är precis så som vi pratat om, vinn kamp i hörnet, spela upp till back och lägg in på kasse. Andersson blev mäkta glad när han kunde göra första kassen för säsongen och snyggt var det med. Calle lägger in en hög puck mot mål och Andersson styr ner den två tre centimeter upp i nättaket. 3-4 står det efter andra och Westbo känner fortfarande vind under vingarna.

I tredje perioden spelar vi bra och kan kontrollera matchen och gör även 5- 6- och 7-3. Kecke, Höglund och Dennis fick sätta varsin.

I helhet en ganska bra bortamatch men med lite för mycket lathet ibland. Vi sätter oss ibland i onödig press då vi inte åker de extra skären ner i fickan för att hjälpa våra pressade backar. Vi vinner skotten med 29-37 och detta var första matchen vi inte sköt över 40 skott. Det kan ha att göra med att Westbo ställde upp med fem man runt sin egen kasse och lät oss snurra hur mycket som helst i deras zon. Jag personligen tror inte på den taktiken då vi till slut hittar vissa luckor och så blir det alltid. Går inte att låta ett så pass bra lag som vi är snurra hur vi vill i zon för till slut smäller det. Vi lägger vi ännu en vinst på högen och en bra, hård vecka innan vi möter min kompis Fredde Axells HC Wettern som har börjat komma igång på allvar nu. De är alltid att räkna med och det ska bli kul att möta många man känner.

Fribiljetter ska jag fixa tills på söndag och jag ska hitta på något roligt sätt att kunna vinna de. Sen får ni gärna höra av er om ni vill göra ett gästinlägg.