Två skönheter funna i mörkret

Hallå!

Idag känns det som att kung Bore tagit ett allt större grepp om det grådassiga höstvädret och vi går mot allt stadigare vinterväder, det är ju alltid välkommet när solen kikar fram. En onsdag som denna har spenderats med lite plugg och i eftermiddag är det föreläsning om barns läsutveckling..

Veckans två inledande träningar har varit relativt tuffa och det har varit nyttigt att köra "skiten" ur sig. I måndags genomfördes Veckans Miss och det blev: (trumvirvel) Joel Thorén som i kamp med Martin "Håkan" Gustafsson tillslut drog den kortaste stickan och får plocka puckarna denna vecka. Detta var Joels första utmärkelse och det är med spänning vi väntar på nästa vecka, då får vi svar om Joel blir King keno och vinner igen.. Snyggaste straffen gjorde Daniel "Rosa" Rosenqvist som mycket elegant slog in pucken på volley efter att ha jonglerat med pucken.

Jag vill även lyfta fram lagkaptenen Martin Gustafsson som i veckan äntligen tagit sitt förnuft tillfånga och beslutat sig för att bli Kalmarbo på heltid, flyttlasset kommer att gå inom en överskådlig framtid. Kul för Martin!

När jag ändå är uppe i varv och skriver allmänt om skvaller vill jag kritisera vår coach Söderlund som annars är ett föredöme i det mesta. Vi lever i en tid då växthuseffekter och global uppvärmning ständigt är en het potatis och när Söderlund tar bilen till och från träningarna känns detta som oerhörd slöseri med moder jords resurser, Söderlund bor cirka 300 meter från ishallen.. Men har man ett vrålåk likt det Niklas har vill man uppenbarligen utnyttja den till fullo.

I dagarna har det uppmärksammats att två skepp utanför Ölands östra kust är funna i Östersjöns mörker. Det är regalskeppen Mars, även kallat skeppet makalöst och regalskeppet Svärdet som är lokaliserade. Att hitta skepp i Östersjön är mycket gynnande då  fynden allt som oftast är väl bevarade till följd av att Östersjöns vatten är bräckt. För att förstå tyngden av dessa två fynd kan jag berätta att skeppen är i samma storlek som regalskeppet Vasa som går att besöka i Stockholm. Svärdet strök för övrigt med i Sveriges största marina nederlag i ett krig mot en Dansk- Nederländsk koalition som alltså ägde rum utanför Ölands kust, det var även i detta sjöslag som Kronan fick stryka på foten. Som blivande historielärare är detta något som i alla fall jag finner mycket intressant..

Simon Israelsson har änne inte blivit helt återställd från den skada han ådrog sig för någon vecka sedan och kommer att vara borta från spel på obestämd tid.

Avslutningsvis så spelades det träningsmatch mellan England och Sverige under gårdagen. Även om det var en landskamp så var det bara en träningsmatch som inte intresserar mig särskilt mycket.. Gårdagens svettigaste fotbollsräddning stod enligt mig istället Henrik Lundqvist som i nattens derby mot Islanders först nickade bort pucken med huvudet och sedan gjorde en dubbelräddning av den högre skolan. Kika in på nhl.com så hittar ni den räddningen!

Dagens youtubeklipp handlar om en riktigt vass komiker från staterna, hans namn är Frank Caliendo och här ser ni honom imitera bland andra Al Pacino och George Bush:
http://www.youtube.com/watch?v=qTYheKB6axw&feature=related


Vi hörs!
/Danne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0