Tre matcher på fyra dagar

Hallå!

Schemat inför juluppehållet avslutades intensivt med tre matcher på fyra dagar. Tjommen och Victor säger så härom det avslutande spelschemat innan jul:

Det startade förra torsdagen med bortamatch mot Glimma. Matchen slutade dessvärre med förlust (2-1) i en jämn tillställning som kunde ha slutat lite hur som. Glimma var det starkare laget på slutet men med ett decimerat manskap genomfördes matchen klart godkänt, trots den uteblivna poängskörden. Målskytt i matchen var Marcus Arvidsson.

Nästkommande seriematch var i söndags men innan vi kunde tända det tredje adventsljuset spelades under lördagskvällen en vänskapsmatch mot Hammarby Bandy. Förutsättningarna rent tekniskt för denna lite annorlunda vänskapsmatch var att första perioden spelades det hockey, med veteranregler(Eftersom jag själv missade matchen och är lite osäker vad veteranregler innebär fick jag fråga åldermannen Rikard Sjöbäck som förklarade för mig att detta innebär inga slagskott eller tacklingar..) den andra perioden selades sedan med hockeybockeyregler det vill säga in princip bandy på hockeyrink. Efter hockeyperioden stod det 6-1 till KHC och trots flertalet reduceringar hann aldrig elitseriens serieledare ikapp, KHC höll undan och vann matchen med 8-6. Detta trevliga initiativ till denna lite speciella tillställning var tagen av Rikard Thern, ICA supermarket Borgholm . Inramningen var trevlig och Hammarbyklacken som delvis lånade klösbrädan överröstade nästan Wildcats.

Matchtrion avslutades således med hemmamatch mot Frosta, ett lag vi aldrig tidigare mött vilket var spännande. Frosta tog ledningen efter cirka två och en halv minuts spel och det tog ett tiotal minuter innan KHC- spelarna fått igång fötter och hjärna men innan hesa Fredrik ringde för periodpaus lyckades KHC både kvittera och ta ledningen, allt inom loppet av elva sekunder. Andra perioden var bättre förutom en period av tre mot fem spel där Jonte kliver fram och gör ett antal matchavgörande räddningar. Andra perioden slutar 3-1till KHC. Sista perioden kontrollerar vi på ett bra sätt och vinner matchen med 5-2.
Målskyttar: Calle Hallström, Johan Emilsson, Sebastian Pettersson, Hampus K-H och Victor Andersson.
Efter juluppehållet hoppas vi fåtillbaka ett antal pelare som i dagsläget är skadade.
Avslutningsvis önskar vi fans, publik och sponsorer en god jul och ett gott nytt år, så ses vi i IFFE- hallen den 6:e januari då vi tar emot Malmö Kryptoniks på besök.